tiistai 7. helmikuuta 2017

Rantapäivä Mauilla

Mauilla on paratiisikohteen maine, joka johtuu varmasti osittain, ellei jopa eniten sen kauniista rannoista. Erilaisia mahdollisuuksia on runsaasti, joten täältä löytyy jokaiselle jotakin. On hyviä snorklauskohteita aivan rannan tuntumassa, surffausta pienemmissä ja isommissa aalloissa, runsaasti muitakin vesiaktiviteettimahdollisuuksia sekä kauniita vaaleahiekkaisia aurinkorantoja palmun katveessa.


Mauin profiilista johtuen saaren eri puolien rannat ovat erilaisia. Suosituimmat lomakeskukset sijaitsevat saaren länsisuuntaisilla rannoilla, sillä ne ovat hitaasti syveneviä, vaaleahiekkaisia, hyviä uimiseen sekä vesiaktiviteettien aloittelijoille. Näitä rantoja löytyy Kaanapalista, Kiheistä, ja Wailea-Makenasta.
Makenasta löytyvä Maluaka Beach on suosittu snorklaajien keskuudessa, sillä alueella liikkuu erityisen paljon merikilpikonnia, joten niitä on helpoin bongata Turtle Towniksi nimetyltä alueelta, johon Maluaka Beach kuuluu.

Kuva: Armin Rodler

Pohjoisrannikolla on suosittuja surffauspaikkoja isomman aallokon vuoksi. Ho'okipa Beach on maailmankuulu ammattilaistason purjelautailukilpailuistaan, joten aallot ovat sen mukaiset. Rannat ovat hyviä muuhunkin kuin surffaajien ihailuun, sillä täällä kuulemma bongaa helposti merikilpikonnia, jotka käyvät lepäämässä rantakallioiden tuntumassa.

Kuva: Kent Buckingham
Itärannikolla näkyy hyvin saaren tuliperäisyys, täällä rannat ovat mustahiekkaisia ja kalliot laavakiveä. Wai'anapanapa Black Beach on ehkäpä tunnetuin itäpuolen rannoista, sillä se sijaitsee kätevästi Hana Highwayn varrella. Rannalla on turvallista uida vain silloin kuin aallokko on pientä. Ympäröivä kansallispuisto on kuitenkin vehreän kaunis, ja kallioilta löytyy mielenkiintoisia poukamia ja luolia.Mauin eteläkärjessä sijaitseva La Perouse-lahti on jäänne viimeisimmästä Haleakalan purkauksesta. Täältä löytyy koskematonta luontoa ja karua rantaviivaa. Hiekkarantaa täällä ei ole juuri ollenkaan, mutta tyynellä säällä snorkausmahdollisuudet ovat kuulemma hyvät.Löysin oman rantaparatiisini Makena Big Beachilta. Tosin sääjumala oli sitä vastaan, sillä juuri kun saimme auton parkkiin, alkoi satamaan. Kaatamalla.


Mauin läntiset rannat ovat myös parhaita paikkoja ihailla auringonlaskua. Ja ne olivat uskomattoman kauniita!

Kuva: Ruediger Gros

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti