perjantai 25. marraskuuta 2016

Nizza - Ranskan Rivieran Helmi

Jos matkan kriteereinä on palmut, sininen (väli)meri, runsas kulttuuritarjonta ja vilkas kaupunkielämä lyhyen lentomatkan sisällä, kannattaa harkita Nizzaa. Ranskan rivieran helmeksikin dubattu Nizza tarjoaa jokaiselle jotakin. Ilmastokin hellii, sillä aurinkoisia päiviä vuodessa on yli 300. Ei siis ihme, että ennen vanhaan englantilaiset aristokraatit hakeutuivat juuri tänne artroosiaan hoidattamaan.

Nizzassa riittää näkemistä. Etenkin vanhakaupunki ja sen ympäristö hurmasi värikkyydellään. Vaikka vanhakaupunki on auttamatta turisteille suunnattu, en voinut silti olla ihailematta sen kapeita kujia ja upeita yksityiskohtia.
Myös rantapromenadi Promenade des Anglais merinäköaloineen ja palmuineen viehätti. Rantapromenadin varrelta löytyvät kaikki Nizzan kalleimmat hotellit.


 Vanhankaupungin reunamilta alkavat pitkät portaikot linnavuorelle, josta avautuu upea näkymä kaupungin ylle. Linnavuorelle pääsee rantapromenadin päästä myös hissillä, joka on vaihtelevasti auki. Mikäli vanhat hautausmaat kiinnostavat, linnavuorella sijaitsee kaksi upeaa sellaista, juutalaisille ja kristityille omansa.

 Linnavuoren toisella puolella sijaitsee Nizzan vanha satama. Täältä löytyy värikkäiden paattien lisäksi runsaasti ravintoloita.


Nizza on helppo vierailukohde. Norwegianin suorat lennot Helsingistä saa monesti alle parilla sadalla eurolla, ja majoitusvaihtoehtoja riittää joka budjetille. Liikkuminen Rivieralla on edullista ja helppoa julkisillakin kulkuvälineillä. Suosittelen erityisesti myös lähiseudun muihin kohteisiin tutustumista, erityisesti Eze Village ja Menton olivat hurmaavia!

2 kommenttia:

  1. Oi miten kauniita kuvia ja ihania värejä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Nizza oli kyllä ihanan värikäs, suorastaan italialaistyylinen paikoittain värien suhteen :)

      Poista