perjantai 12. elokuuta 2016

Paikallisen vinkit New Yorkin ruokapaikkoihin

Vietin toukokuussa viikon New Yorkissa ystäväni luona, joka on asunut siellä jo useamman vuoden. Sanomattakin selvää, että annoin hänen valita meille ne parhaat ruokapaikat siitä kategoriasta, mitä milloinkin teki mieli. Jo aiemmin mainitsemani Smorgasburgin lisäksi viikossa ehdittiin kokeilla moniakin ruokapaikkoja, joista ei yksikään ollut huti. Tässä siis paikallisen vinkit New Yorkin ravintolamaailmaan.

Lähi-Itä/Välimeren maut: Zizi Limona, BrooklynTunnelmallinen, pieni ravintola ja todella hyvää ruokaa Välimerellisellä vivahteella. Zizi Limona käy erinomaisesti myös kasvissyöjille, sillä useat annokset ovat lihattomia.


Ranskalainen bistro/konditoria: Maison Kayser, Manhattan
Maison Kayserilla on useita paikkoja ympäri Manhattania, sekä yksi Brooklynissa. Ruokalistalla on tyypillisiä ranskalaisia suosikkeja, ja konditorian puolelta saa mielettömiä leivoksia.


Paras burgeri: Umami ja Shake ShackParhaan hampurilaisen ykkössijan jakaa Kaliforniasta levinnyt hampurilaisketju Umami, jonka kaikissa burgereissa löytyy Umamin makuja, sekä aito ja alkuperäinen New Yorkilainen Shake Shack. Umamissa on pöytiin tarjoilu, Shake Shack toimii pikaruokalaperiaatteella.


Donitsit: Dough Doughnuts, Manhattan


Dough Doughnuts leipoo donitsinsa takahuoneessa, joten tuotteet ovat aina tuoreita. Tänne piti palata uudemmankin kerran kokeilemaan eri makuja.


Salaattibaari: Sweet Green


Jos hampurilais- tai donitsiähky iskee, Sweet Greenista saa jättikokoisia salaatteja tuunattuna juuri oman maun mukaisesti. Useita paikkoja ympäri Manhattanin, sekä yksi Brooklynissa.


Dim Sum: Nom Wah Tea Parlor, Manhattan


Kuva: MsSaraKelly
New Yorkin ensimmäiseksi Dim Sum-ravintolaksi itseään mainostava Nom Wah on ainakin autenttinen. Chinatownin sokkeloissa sijaitseva ravintola on hieman hankala löytää, mutta ruoka on hyvää ja halpaa. Tilaa useampi annos ja jaa kaverin kanssa.


Freak Shake: Black Tap, ManhattanUusin ruokavillitys Freak Shake valloittaa maailmaa, ja täältä niitä saa. Mielikuvitukselliset pirtelöt ovat melko tyyriitä, mutta kerrankos sitä. Kaksi paikkaa, toinen Sohossa, toinen Meatpacking Districtissa. Varaudu jonottamaan.

BBQ: Mable's Smokehouse, Brooklyn

Kuva: Andy
Kuva: J.Annie Wang
Mable's Smokehouse Williamsburgissa oli ehkä se suurin yllättäjä. Kouluruokalamaiset tarjottimet ja pikaruokalatyyliset annoskupit unohtuivat heti, kun liha tarjoiltiin pöytiin. Liha on täällä todellakin se juttu, lisukkeet olivat vain sivuroolissa. Tämä on kunnon etelävaltiolaista lohturuokaa.


3 kommenttia:

 1. Uuu, kiitos vinkeistä! Tuon Mable'sin laitoin listalle jo aikaisemmin, Shake Shack siellä on tietenkin jo automaattisesti ;) Olen tässä kuolaillut viime viikot Nykin ruokien perään ja merkinnyt paikkoja kartalle, siltä varalta että sattuvat reitin varrelle. Smorgasburgissa pitää käydä tälläkin kertaa, vaikkei se lokakuun lopussa ole enää niin iso tapahtuma kuin kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kanssa odottelen innolla sun ruokavinkkejä ens vuoden reissua varten :) Mutta käy kurkkaan toi Dough! Näen unta vieläkin niistä donitseista... :D

   Poista
  2. Se unohtuikin, eli sinne kans ehdottomasti! Koska olikin tarkoitus käydä jossain kunnon donitsipaikassa :) Ja kaikki tosi hyviä varmasti muutkin, harmi kun on aina liian vähän aikaa :( Tuo umamiburgerikin olis varmasti huippu!

   Poista