perjantai 22. heinäkuuta 2016

Paljon kohuttu Smorgasburg

Brooklynin Williamsburg on noussut viime vuosina trenditietoisten huulille gentrifikaation eli keskiluokkaistumisen myötä. Enää se ei ole matalapalkkainen boheemi lähiö, vaan asuntojen hinnat alkavat hipoa pilviä muiden saman prosessin läpikäyneiden alueiden tapaan, ja alueelle muuttaa entistä enemmän hyväpalkkaisia, etenkin nuoria aikuisia. Williamsburg ei ole silti täysin menettänyt boheemiuttaan, vaan alueelta löytää paljon vaihtoehtotyylisiä ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.


Williamsburgin tunnetuin tapahtuma on Smorgasburg, ruokatori jota pidetään East River State Parkissa kesäaikaan joka lauantai. Tapahtuma on saavuttanut paikallisten ja ruokaturistien joukossa melkoisen suosion, joten jos mielessä on joku tietty ruoka, kannattaa olla paikalla ajoissa. Suosituimmat ruoat saattavat loppua välillä kesken. Jos lauantai ei sovi aikatauluusi, tapahtumaa pidetään myös jonain muina päivinä muissa kaupunginosissa.


Smorgasburgissa on sekä tunnettujen ravintoloiden että pienyrittäjien pop up-kojuja, ja valikoimaa löytyy aina etelä-amerikkalaisesta aasialaiseen ruokaan. Annokset ovat melko pieniä tai korkeintaan keskikokoisia, ja hintaa useimmilla on 5-10 dollaria. Jos haluat maistella mahdollisimman paljon erilaisia, kannattaa ostaa kaverin kanssa annoksia puoliksi, kuten me teimme.

Mighty Quinn's BBQ:n brisket slidereita
Suuren suosion saavuttanut Ramen Burger. Ole ajoissa tai jäät ilman.
Perus kana-taco, paikka ei jäänyt millään mieleen.
Smorgasburgissa voi parhaimmillaan päästä kokeilemaan jotain aivan uutta, ainakin meille suomalaisille. Ramen Burger, eli nuudelista tehty hamppari, ja Jianbing, Kiinan suosituin katuruoka-aamupala oli suolaisista minulle ennestään tuntemattomia.


Jianbing, eli suolainen munakaslätty täytteineen.

Teriyaki-palloja, joiden sisällä oli makkaranpaloja. Eeeh.

Gai dàn jai, eli makea munavohveli täytteineen
Smorgasburg oli hauska kokemus, mutta valikoimaa olisi saanut olla ehkä vieläkin enemmän, jolloin ihmismassa olisi jakautunut tasaisemmin. Selkeästi jotkin kojut vetivät huomattavasti enemmän ihmisiä, ja etenkin lounasaikaan jonot olivat todella pitkät. Ylläolevaa Gai dàn jai:ta jonotimme noin tunnin verran. Koskahan tänne Tampereellekin jalkautuisi kunnollinen, monipuolinen ruokatori?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti