maanantai 9. toukokuuta 2016

Singapore: päivä kaupungilla

Visiittimme Singaporeen oli valitettavan lyhyt, olimmehan vain läpikulkumatkalla. Se on sääli, sillä Singapore on mielenkiintoinen kaupunki täynnä erilaisia kaupunginosia ja nähtävää vanhasta uuteen. Pidemmällä vierailulla ehtisi tutustua myös lähialueen saariin, mutta onpahan syytä palata uudelleen takaisin.

Kaikki hyvät päivät alkavat hyvällä aamupalalla. Singaporen hotellimme aamiaisbuffetti oli kyllä monipuolisin tähän mennessä, sillä tarjolla oli kaikkea amerikkalaisesta eurooppalaiseen ja aasialaisiin ruokiin. Paikan päällä oli jopa kokki joka teki munakkaita omavalintaisilla täytteillä.

Aamupalaähkyn ja pikaisen aamu-uinnin jälkeen valmiina katuja tallaamaan!Little India on vanha, aiemmin pääosin Tamilien asuttama kaupunginosa, jossa on edelleen vahva ripaus Intian-tyyliä. Pääkatu on täynnä kaikenlaisia halpaliikkeitä, ja alueen tunnetuin ostoskeskus Mustafa Center joka on auki ympäri vuorokauden. Mustafa Center ei ole mielestäni kovinkaan kummoinen, mutta pääkadun varressa on muutamia myymälöitä joista voi tehdä edullisia löytöjä. Paikallisen Hawker Centerin yläkerta oli omistettu etnis-tyyliselle naisten vaatetukselle, joka oli myös hauska paikka kierrellä. Täällä suurin ostajakunta koostuu paikallisista asukkaista.
Hawker Centerit on myös hyvä paikka lounastaa hyvin ja edullisesti. Hawker Centereista kirjoittelin jo oman postauksen aiemmin, jutun löydät tästä linkistä.


Jos nähtävyydet kyllästyttää, Singaporessa saa ajan hyvin kulutettua lukuisissa ostoskeskuksissa shoppaillen tai ylipäätään ihmetellen. Ostoskeskukset ovat pääasiassa massiivisia ja moderneja, ja liikkeitä löytyy perusketjuliikkeistä huippumuotiin. Ostareiden ruokakompleksit ovat myös hyvä paikka syödä edullisesti Hawker Centerien tapaan.Marina Bayn aluetta ei kannata jättää väliin. Superpuiden alla seisoessa ei voi kuin ihmetellä mitä kaikkea sitä ihminen keksiikään. Aiemman kirjoituksen Marina Baysta ja sen puistosta voit lukea täältä.Illalla kannattaa suunnata askeleet Chinatownin valolyhtyjen keskelle. Chinatownissa on kävelykatu, jonka varrelta löytyy kolmisenkymmentä ruokakojua ja ulkoravintolaa, joiden edessä foodiella menee todellakin sormi suuhun valinnanvaikeuden vuoksi. Parasta on, että suurin osa kojuista on auki myöhäänkin. Englanninkielinen linkki kadun parhaisiin ruokaloihin löytyy tästä.

Chinatownissa riittää ruoan lisäksi myös nähtävyyksiäkin. Suurimman vaikutuksen tehneenä mainittakoon Sri Mariamman hindutemppeli, jonka katto koostuu kymmenistä hindu-jumalpatsaista. Ympäröiviä muureja vartioivat hindukulttuurissa pyhät lehmät.
Oletko käynyt Singaporessa? Mitkä ovat sinun Singapore-vinkkisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti