torstai 28. huhtikuuta 2016

Marina Bay

Jos Singapore tuo mieleesi futuristisen, scifi-elokuviin sopivan teräs-lasikaupungin superpuineen, ajattelet Marina Bayta. Marina Bay on Singaporen uusimpia kaupunginosia, ja osa sen nähtävyyksistä on valmistunut vasta aivan viime vuosina. 


Marina Bayssa sijaitsee monet Singaporen uusista nähtävyyksistä. Tunnetuimpana on Gardens by the Bay, joka on monimutkainen ja futuristinen puistoalue. Vaikka ei olisikaan hortikulttuurista mitenkään erityisen kiinnostunut, Gardens by the Bay on nähtävä jo pelkästään arkkitehtuurisen visuaalisuuden vuoksi. Taivaisiin kurottelevat metalliset superpuut ja lasikupoliset kasvihuoneet on suoraan kuin scifi-elokuvien tulevaisuuden kaupungista. Singaporen ajatus onkin ollut rikkoa perinteinen kaupunki-puistomalli rakentamalla kaupunki "puiston sisälle". Tältäkö kaikkien suurkaupunkien puistoalueet tulevat näyttämään tulevaisuudessa?
Puistossa on kaksi kasvihuonetta: Cloud Forest ja Flower Dome. Cloud Forestissa olosuhteet on imitoitu korkeiden vuoristosademetsien mukaan. Ilma on viileää (tai ainakin viileämpää kuin ulkona) ja kosteaa. Flower Domessa taas matkitaan Välimerenilmastoa, joten täällä pääsee näkemään niin tuttuja kuin tuntemattomia kasveja Välimeren, Australian, Etelä-Afrikan ja Etelä-Amerikan alueelta. Vierailimme ainoastaan Cloud Forestissa, ja paikka oli kyllä hieno vaikka sisältö ei niin vastannutkaan omia intressejä. 
Gardens by the Bayhin kannattaa suunnata iltapäivästä, jotta on aikaa kierrellä suurta puistoaluetta, vierailla halutessaan kasvihuoneissa, ja nähdä superpuut päivä-ja yövalaistuksessa. Iltahämärän aikaan suuntaa askeleesi Marina Bay Sandsin näköalatasanteelle, josta aukeaa huikea näkymä Marina Bayn ja Singaporen yli. Näköalatasanteen baarissa voi vaikka kippistellä jälleen yhdelle hyvin vietetylle matkapäivälle.

2 kommenttia:

  1. Huimaa! Ihastelin vasta kaverini FB-kuvia ja matkakertomuksia Singaporen reissulta ja olisi kyllä yksi kiinnostavimpia kohteita tuolla suunnalla maailmaa. Etenkin yöllä otetut kuvat olivat käsittämättömän hienoja kaikkine valoineen. Kippistely noissa maisemissa kelpaisi hyvin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tahtoisin takaisin Singaporeen, kun tuntuu että paljon jäi näkemättä. Aikaa oli vain pari päivää, mutta kaupungilla olisi ollut tarjota tekemästi pidemmäksikin aikaa. Jos menisin uudestaan, tekisin tutkimusmatkoja myös lähisaarille, esimerkiksi Singaporen Pulau Ubinille tai Indonesian pikkusaarille.

      Poista