tiistai 8. maaliskuuta 2016

Ubudin pyhä apinametsä

Yksi syy miksi halusin majoittua Balilla Ubudiin oli Sacred Monkey Forest Sanctuary, jossa saisin tilaisuuden nähdä semi-villejä makakeja. Balilaiset pitkähäntä-makakit asuttavat suurta 10 hehtaarin kokoista luonnonpuistoa ilman aitoja tai eläintarhan piirteitä. Apinat eivät elä vankeudessa, vaan halutessaan pääsevät helposti poistumaan metsästä, ja usein niitä näkikin hyppivän apinapuistoa ympäröivien talojen katoilla. Apinat ovat kuitenkin hyvin reviiritietoisia, ja palaavat oman "ryhmänsä" alueelle, joissa niitä ruokitaan kolmesti päivässä.


Vaikka Ubudin apinametsässä käykin paljon turisteja, se on ensisijaisesti kuitenkin hindujen pyhää aluetta, ja se ylläpitää hindulaisuuden oppia ihmisen ja luonnon harmonisuudesta. Sen lisäksi alueella pyritään säilyttämään alkuperäiskasvustoa sekä -eläimistöä, sekä sitä käytetään myös tutkimusympäristönä.
Eri apinaryhmiä luonnonpuistossa on yhteensä viisi, eikä yhteiselämä eri ryhmien välillä ole aina harmonista. Ihmisiin vanhemmat apinat ovat jo kovin tottuneita, mutta erityisesti nuorten apinoiden kohdalla kannattaa olla ympäristöstään tietoinen. Myöskin vauva-apinoiden vanhempia kannattaa hieman varoa.Muutenkin puistossa kannattaa lukea huolella ohjeet miten suhtautua apinoihin. Puistoon ei kannata tuoda minkäänlaista ruokaa, ja vesipullot sun muut irtotavarat laittaa huolellisesti suljettuun laukkuun. Apinat ovat nimittäin aikamoisia varkaita, ja todella persoja ruoan perään. Jos apina yrittää väkisin ottaa jotain, ei kannata yrittää pitää siitä kiinni tai vetää takaisin. Apinat saattavat purra, ja ne kantavat muun muassa Herpes B virusta sekä mahdollisesti vesikauhua, jotka ovat molemmat ihmiselle vaarallisia.


Apinat ja myös puistoalue ovat erinomaisia kohteita valokuvaukselle. Puiston kävelyreittien varrelta löytyy upeita erittäin vanhoja hindutemppeleitä, sekä luontomaisemaa joka voisi olla suoraan Indiana Jones-elokuvista. Tämä on sitä Balia, mitä minä halusin tulla katsomaan.


Jos suunnittelet matkaa Balille, suosittelen erittäin erittäin lämpimästi Ubudia majoituskohteeksi. Älä jää vain etelä-Balille bilettämään. Ubudin ympärillä on valtavasti kaunista luontoa, josta kerron vielä lisää myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Wau! Varmaan ekaa kertaa ikinä kiinnostuin Balista! :D Tuo näyttää sellaiselta paikalta, jossa vierailisin mielelläni. Upean näköistä metsää, hienoja temppeleitä ja suloisia apinoita. Mun mielestä siinä on aika hyvät ainekset onnistuneeseen lomapäivään. Mahtavat kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! Mulla ei myöskään ollut mitään kiinnostusta sitä bile-Balia kohtaan, mutta onneksi sisämaa on täynnä luontoa ja rauhallisuutta :) Balilta löytyy varmaan siis jokaiselle jotakin.

      Poista