torstai 31. maaliskuuta 2016

Oodi Ubudille

Balia ajatellessani mieleeni tulee vihreä ja villi luonto, vanhat koristeelliset temppelit, rento ja verkkainen elämäntyyli, ja upeaakin upeammat majoituskohteet jokilaaksojen rinteillä. Kuvitelmieni Balin löysin Ubudista. Ubud sijaitsee sisämaassa, noin tunnin-puolentoista ajomatkan päässä lentokentältä. Vaikka Ubudissakin riittää turismia, sen tunnelma on aivan erilainen ahtaaseen Kuta-Seminyakiin verrattuna. Täällä vihreän luonnon keskellä pystyin hengittämään vapaammin. Ubud on erinomainen paikka rentoutumiseen. Joogakursseja, kokkikursseja, hierontaa, ja hyvää ruokaa on helposti saatavilla. Siksi Ubudiin kannattaa majoittua, sillä täällä riittää tekemistä ja lähialueilla on valtavasti nähtävää
Erilaisia ja -hintaisia majoituksia löytyy joka makuun, ja jos oma budjetti ei veny jokilaakson luksushotelleihin, palan sen luksuksesta saa myös päiväpassilla hotellin uima-altaalla. Tässä on erinomainen sivu edullisten luksus uima-altaiden metsästämiseen Balilla. Sen kautta löysin Jungle Fish-nimisen ravintolan Ubudin maaseudulla, jossa asioidessaan saa käyttää upeaa allas-aluetta ilmaiseksi. Ja upeahan se oli! Allas-alueen käyttö on siis ilmaista, mutta vaatii noin kymmenen euron ostoksen ravintolasta, joka käy myös juomiin.
Miten? Ubudiin pääsee helposti taksilla, hinnasta kannattaa tinkiä. Maksoimme yhdensuuntaisesta matkasta noin 20 euroa yhteensä (300 000 rupiaa.) Kannattaa myös kysyä majoituspaikan henkilökunnalta etukäteen järjestettyä kyydistystä lentokentältä hotellille, sillä lentokentältä voi olla hankalaa saada turvallista ja edullista kyyditystä. 

1 kommentti:

  1. Ubudiin on pakko päästä joskus, tuo vehreys on niin ihanaa. Ja voisin kyllä pulahtaa tuossa uima-altaassa!

    VastaaPoista