keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Mitä ei kannata ottaa mukaan matkalle?

Minulla on ongelma. Pakkausongelma. Varsin tuttu asia varmasti monelle muullekin? Ensi viikolla starttaava parin viikon reissu Aasiaan on itselleni ensimmäinen lajissaan, ja koen suuria vaikeuksia saada ahdettua kaikkia tavaroita rinkkaani. En voi kuin ihailla niitä, jotka lähtevät useiden kuukausien maailmanympärimatkalle, ja vieläpä käsimatkatavaroilla! Vau!

Ajattelinkin nyt tuoda esiin, miten ei ainakaan kannata pakata. Yritän itsekin nyt noudattaa näitä ohjeita, kun siirryn pakkauskierrokselle numero 2.

Ei mahdu, täytyy tiivistää ja karsia. 

1. Älä pakkaa mukaan kuin vain sellaisen kauden vaatteet kuin tarvitset. Pitäisi olla simppeliä, mutta entäs kun lennät suomen talvesta tropiikin lämpöön? Talvitakkia ja -saappaita on vähän ikävä raahata mukana, joten harkitse niiden jättämistä säilöön lentoasemalle. Tai tee niinkuin minä, ja hypähtele nopeasti junan lämpöön vähemmällä vaatetuksella. Toivottavasti VR kulkee ongelmitta!

Älä ota myöskään mukaan froteepyyhettä, kymmentä rantahepenettä (nyyh!) ja piknikvilttiä. Ajattele pienesti. Ihastuin itse Linan hamam-matkapyyhkeeseen, joka toimii kätevästi pyyhkeenä sekä tarvittaessa vilttinä, kuivaa nopeasti ja rullautuu uskomattoman pieneksi keräksi.

Bikinit, matkapyyhe, hattu ja yksi rantahepene. 

2. Älä ota koko vaatekaappia mukaan. Helpommin sanottu kuin tehty? Jos et pysty mitenkään karsimaan, kokeile vakuumipusseja, tai vaatekappaleiden pyörittämistä rullalle. Päädyin itse ottamaan vaatteita koko matkan ajaksi, koska en jaksa murehtia hikoilua/tahroja. Jotkut pakkaavat mukaan matkaan vähemmän vaatteita ja esimerkiksi kertapakkauksissa pyykinpesuainetta, jolla voi myös säästää tilaa ja pyykätä paitoja käsin lavuaarissa reissun päällä.


3. Vaikka tavarasta täytyykin karsia, älä ole tyhmä. Älä karsi välttämättömyyksistä, kuten terveydestä. Huolehdi rokotukset kuntoon ja hommaa matkaan mukaan pieni matka-apteekki. Omassa pienessä pussukassani on mukana käsidesiä, maitohappobakteereita, ripulilääkettä, tulehduskipulääkettä, allergialääkettä, kuumemittari, pinsetit, desinfiointilappuja, laastareita ja sidetarpeita. (Ja bonuksena närästyslääkettä, pahoinvoinnin estolääkettä ja nenäsuihketta.) Tämä on tärkeää etenkin jos vietät aikaa isojen kaupunkien ja välittömän terveydenhuollon ulkopuolella.


4. Tämä kohta on joka naisen painajainen. Mistä näitä puteleita ja purnukoita tulee? Kaikki ovat matkakokoisia ja joka ikinen muka niin tärkeä. Silti tuo kosmetiikkalaukku on isoin yksittäinen tavara koko laukussa. Suunnitelmani tosin on, että paluumatkalle ei pääse purkeista kuin korkeintaan pieni osa.


5. Älä ota mukaan mitään ylimääräistä. Mieti siis tarkkaan joka tavaran/vaatteen kohdalla tarvitsetko juuri tätä mukaan. Tee kompromisseja. Itse en kyllä pystynyt tekemään kompromissia kameran jalustan ja hiustensuoristajan kanssa. Vain sinä itse siis tiedät mitkä ovat henkilökohtaisesti ne tärkeimmät jutut matkaan mukaan.

Vinkkaa kommenttiboksiin omat tärppisi pakkaamiseen, tilan säästämiseen ja mikä jottei oikeanlaisen laukun valintaankin!

Melkein valmiina lähtöön!

2 kommenttia:

  1. Hyviä vinkkeja :) Itse pyrin aina jättämään talvivaatteet kotiin ja menemällä kentälle hupparissa ja tennareissa. Nyt mulla on sellainen untuvatakki, jonka saa tungettua pieneen pussukkaan, joten se lienee ihan kätevä kans. Ja hamam-pyyhkeen ostin just Istanbulista! Tosin monesti ollaan otettu jotkut huonommat pyyhkeet mukaan ja jätetty ne sit sinne, niin tulee tilaa ostoksille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, toi untuvatakki kuulostaa kätevältä, kun menee pieneen tilaan! Mä kans harkitsin ottavani jonkun pienen froteepyyhkeen mukaan ja jättäväni sen sitten sinne, mutta kun tuo kassi pullistelee jo menomatkalla (eikä vaan tulomatkalla) niin piti keksiä jotain muuta :D

      Poista