torstai 7. tammikuuta 2016

Lontoon katumarkkinat

Lontoosta löytyy katumarkkinoita joka makuun, ja lyhyellä visiitillä on ehkä hankala valita minne suunnata. Markkinoilla myydään toki hieman samantyylisiä tavaroita, mutta markkinapaikan henki ja tyyli vaihtelee kaupunginosasta riippuen. Tälläkin kertaa omiksi kohteikseni valikoitui jo tutuiksi käyneet ja hyviksi havaitut Portobello Market Notting Hillissä, ja Camden Market. Tosin hampaankoloon jäi kaivelemaan lupaavalta vaikuttanut Brixton, jonne en ehtinyt tälläkään kertaa. Ensi kerralla sitten!

Portobello Market on parhaimmillaan (ja kiireisimmillään) lauantaina, jolloin kadun varressa myydään kaikkea mahdollista vanhasta uuteen. Antiikkimyyjät pystyttävät pöytänsä kadun varteen ja voilà, markkinatunnelma on valmis.

Jos tällaisen saisi vaan ehjänä tuotua kotiin!
Yksi karttapallo, kiitos!
Joku pieni neiti olisi varmasti onnellinen tällaisesta nukkekodista.
Astetta originaalimpia kävelykeppejä.

Katua eteenpäin jatkaessa antiikkimyyjät vaihtuvat ruokakojuihin, sekä lopulta kirppiskamaan.
Vaikka et tavaran perässä olisikaan, kannattaa tänne tulla silti katselemaan ja syömään. Valinnanvaraa ainakin riittää!


Camdeniin emme ehtineet vasta kuin sunnuntai-iltana, jolloin osa myyjistä oli jo pakkailemassa tuotteitaan pois. Katseltavaa riitti silti etnisistä kankaista hauskoihin pullonkorkki-koruihin. Täällä jos jossain voi tehdä omalaatuisia löytöjä, vaikka toki mukaan mahtuu paljon kiina-tavaraakin, etenkin vaatteita.
Pääsyy Camdeniin tulemiselle on minulle kuitenkin ollut aina ruoka. Markkinaruokaa löytyy täältä ympäri maailman, korealaisesta pikaruoasta ranskalaiseen keittiöön ja jamaikalaiseen jerk-kanaan. Tarjonta on melkeinpä ylitsepursuava, ja valinnanvaikeus on suuri. Edelliskerralla söin jamaikalaista jerk-kanaa, joten tällä kertaa päädyin jonkinlaiseen intialaiseen tandoorirullaan, kun taas ystäväni valitsi korealaista possuleipää. Kaikki on ollut tähän mennessä niin herkullista!Jos markkinahumu ei muuten kiinnosta, niin käy ainakin syömässä. Se kannattaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti