tiistai 18. elokuuta 2015

Tunnelmallinen Amsterdam

Viime kertomukseni Amsterdamista tihkui negatiivisuutta, joten otetaanpa nyt päinvastainen asenne kaupunkia kohtaan. Amsterdam on valloittava kaupunki, kun osaa katsoa keskustan överi-bilemeiningin ylitse. Tietynlainen sormien läpi katsominen on siis välillä paikallaan.
Amsterdam on täynnä kanaaleja, ja niiden varrella nököttäviä historiallisia taloja. Rauhalliset kävelyt kanaalinvarsia pitkin on jo tunnelmallista sinänsä, mutta erityisen ihanaa se on ilta-aikaan, kun suurimpien kanaalien siltojen valot syttyvät. Erityisen hyvä paikka ilta-aikaan on Keizersgrachtin ja Reguliersgrachtin risteyskohta, sekä ympäröivä alue.
Tunnelmallista on myös pitkät, herkulliset illalliset viihtyisässä ravintolassa. Jos yhtään pidät Aasialaisesta ruoasta, suosittelen erittäin, erittäin lämpimästi Indonesialaista ruokaa. Olin jo ennen matkaa tehnyt pientä taustatutkimusta siitä, mitä Damissa kannattaa syödä, ja Indonesialaisia ravintoloita kehuttiin yli muiden. Indonesia oli Alankomaiden siirtomaa 350 vuoden ajan, jonka vuoksi indo-kulttuuri on voimissaan myös Amsterdamissa. Hyvä paikka tutustua indo-keittiöön on Kantjil & de Tijger Amsterdamissa, jossa kannattaa ottaa joku erilaisista rijsttafeleista (eräänlainen maistelumenu)


Mua niin harmittaa, että näpsäisin tämän kuvan kameralla hyvin nopeasti, enkä tarkistanut millainen siitä tuli. Objektiivissa oli mennyt manuaalitarkennus päälle, jonka vuoksi kuvan etuala on ihan sumea :(

Voisin palata Amsterdamiin, mutta mielummin hiljaisempaan aikaan, esimerkiksi loppukeväästä tai syksyllä. Jos en muusta syystä, niin ainakin ruoan vuoksi!


2 kommenttia:

  1. Vitsit nää (varsinkin) iltakuvat on kyllä upeita tunnelmaltaan! Ihastelin näitä jo instassa :) Amsterdam on vielä mulla kokematta ja sen piti olla siskojen reissu jo monta vuotta sitten, mutta edelleen se on tekemättä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Eiköhän se Amsterdamin aikakin vielä teillekin tule. :)

      Poista