keskiviikko 26. elokuuta 2015

Atlantin rannalla Zandvoortissa

Haarlemista matka jatkui erittäin lyhyen junamatkan verran Atlantin rannalle Zandvoortiin. Zandvoortilla on pitkä historia rantalomakohteena, enkä rannan nähtyäni ihmettele ollenkaan. Kilometritolkulla leveää vaaleaa hiekkarantaa molempiin suuntiin, niin pitkälle kuin silmä kantaa.
Pitkä historia rantalomakohteena näkyy katukuvassa myös hieman negatiivisella tavalla, sillä rannan hotellit ovat kuin suoraan 70-luvulta (luultavasti ovatkin) ja ainakin ulkoisesti tyyliltään karuja ja kolkkoja. Lomakeskuksen jäätyä taakse talot pienenivät identtisiin pienomakotitaloihin.
Ylhäältä rantapromenadilta rannalle katsoessa silmänkantamattomiin jatkuvat myös aaltopeltiset rantabaarit. Palvelut vaikuttivat ainakin olevan rantalomailijoille aika moninaiset. Koko tätä maisemaa rakennuksineen katsellessa Risto totesi meidän jotenkin matkustaneen ajassa taaksepäin 80-luvun Miamiin. Täytyy myöntää, että ymmärsin mitä hän tarkoitti.Zandvoort oli ihan mukava kokemus, ja oli hyvä idea yhdistää Amsterdamin kaupunkilomaan myös vähän toisenlaisia paikkoja. Pääsyy Zandvoortin käväisylle oli kuitenkin se, että Risto pääsisi käymään Atlantin rannalla ensimmäistä kertaa ikinä. Eipä tuo mies taitanut olla kovin vaikuttunut. Näin jälkiajatuksena, en minäkään ehkä rantalomalle Hollantiin lähtisi.

4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia :) Enpä ollut koskaan kuullutkaan aiemmin tälläisestä paikasta. Ei tosiaan ihan heti tule mieleen yhdistelmä Hollanti + rantaloma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! En ollut minäkään kuullut Zandvoortista (tai edes ihanasta Haarlemista) ennen pientä tutkimustyötä Amsterdamin ympäristön päivämatkakohteista. Kieltämättä Hollannin rannoista voi olla se paratiisimaisuus kaukana, mitä rantalomakohteista yleensä haetaan :D

   Poista
 2. Noh, noh. Kyllä Hollannista löytyy ihan mielettömiä rantoja :) Parhaat rannat olemme löytäneet Friisein saarilta, mutta päivämatkan päässä Amsterdamistakin on kivoja paikkoja. Tuolla blogissa joitain kuvia ja jos reipastun niin voin postauksen pari laittaa eetteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Titta! Kiitos kommentistasi. Uskon, että Hollannin merenrannat ovat monille matkailijoille vielä vieraita. Toivon että näistä paikoista blogissa kertoilemalla asian voisi ainakin osittain korjata, ja Amsterdamissa vierailevat innostuisivat myös lähtemään liikkeelle ja tutkimaan lähialueiden kohteita. Mielestäni Zandvoortin ranta oli houkuttavan näköinen ja siisti, mutta vanhat resort-hotellit eivät houkutelleet vieraakseen. Tarkoitin kommentillani vain, että Hollantia miettiessä harvalle tulee mieleen ensimmäisenä sen hiekkarannat, vaikka rantaviivaa siellä on mahdottomasti. Sillä ei vain mielestäni ole "rantalomakohteen" mainetta, vielä ainakaan.

   Poista