torstai 30. heinäkuuta 2015

Tekemistä Tallinnassa

Vaikka Tallinna lienee monille jo kovin tuttu, itse ainakin kaipasin lisää vinkkejä siitä, miten siellä Tallinnassa kannattaa päivänsä viettää. Ongelmahan on ajankohtainen etenkin silloin, jos on kyse minilomasta ja haluaa saada lyhyestä ajasta mahdollisimman paljon irti. Tässä siis omat vinkkini Tallinnan valloittamiseen, ensikertalaiselle ja miksei jo kokeneemmalle konkarillekin.

1. Eksy vanhankaupungin pikkukaduille, poistu pääkaduilta. Et tarvitse karttaa, senkun haahuilet vaan. Löydät mitä mielenkiintoisempaa katseltavaa!2. Tallinnassa on paljon kahviloita, ja kaikki mitä testasimme oli ihan älyttömän hyviä paikkoja. Suosittelen erityisesti Viron vanhinta kahvilaa, kaunista Maiasmokkia, joka sijaitsee vanhassakaupungissa Pikk-kadulla. Jos poikkeat pääkadulta pois, pieniltä kujilta voi löytää esimerkiksi tällaisen kahvila-aukion.3. Ihaile näkymää yli vanhankaupungin Toompean mäeltä, jolla on kaksikin hyvää näköalapaikkaa, Kohtuotsa ja Patkuli. Nämä löytyy helposti kartasta.4. Jos olet yhtäkkiä villasukkien, tumppujen tai muiden käsityöjuttujen tarpeessa, aika kivoja tuotteita myydään kojupöydillä lähellä vanhankaupungin porttia. Kaikilla muoreilla oli samanlaisia tuotteita, joten aivan itse niitä tuskin on tehty.


5. Jos kaikki ylläolevat on jo nähty ja koettu, kaupungista voi aina etsiä uusia puolia. Huomiota voi kiinnittää esimerkiksi pieniin yksityiskohtiin, joita harvemmin tulee välttämättä huomattua, tai etsimällä kaikki hauskasti piilotetut graffitit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti