sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Mainettaan parempi Tallinna

Kuluneella viikolla vietimme yhden yön miniloman Tallinnassa. Hävettää hieman sanoa, että tämä oli ensimmäinen reissuni Viroon, ikinä. Jotenkin sitä on tullut lähdettyä mielummin kauemmas kalaan, ja lähikohteet on jäänyt vähemmälle. Ehkä minulla oli myös hieman ennakkoluuloja Tallinnaa kohtaan. Sen maine viinanhuuruisena örvellyspaikkana ei kauheasti kiinnostanut. Miten väärässä olinkaan Tallinnan suhteen!
Vanhankaupungin pienet kujat, mukulakivikadut, vanhat talot ja keskiaikainen tunnelma hurmasivat. Keskusta-alueella liikkui paljon turisteja, yllättäen paljon englantia puhuvia sellaisia. Ehkä muiden maiden reissaajat näkevät Tallinnan eri näkövinkkelistä, ilman Tallinnanlaiva-örvellys aspektia. Ainoat humalaiset suomalaiset näin vasta palatessa satamassa. Ehkä mekin siis ollaan petrattu omaa kansallista käytöstämme tuolla Viron puolella? Näin ainakin toivon.
Jos jotain moitittavaa täytyy keksiä, niin virolainen asiakaspalvelukulttuuri on jopa mahdollisesti Suomeakin lyhytsanaisempi, paikoitellen jopa tympeä. Eräässä kaupassa kassan täti ei pukahtanut sanaakaan iloisesta tervehdyksestäni huolimatta, eikä katsonut minuun päin kertaakaan. Ei edes rahoja pyytäessään. Asia ei minua erityisesti vaivannut, mutta takanani olevat amerikkalaisleidit tuntuivat olevan melko ihmeissään. Siinäpä varmaan kaksi palvelukokemuksen ääripäätä, amerikkalainen ja virolainen!Tallinna oli niin positiivisesti yllättävä, että palaan varmasti. Todennäköisesti jo elokuussa, jos suunnitelmat onnistuvat. Yhdessä päivässä ehtii tutustua niin pieneen alueeseen, että näin ekalla kerralla kiertelimme pääasiassa vanhaakaupunkia ristiin rastiin, sekä hieman Kalamajan aluetta. Ensi kerralla sitten jotain uutta taas.


Huomenna suuntaamme kohti Helsinki-Vantaata, ja aloitamme uuden seikkailun Alankomaissa ja hieman Belgian puolellakin. Yllätys yllätys, säätiedot lupaa sadetta kaikille viidelle päivälle.


4 kommenttia:

  1. Voi miten kivoja kuvia! Mulla jäi Tallinnan asiakaspalvelusta ihan hyvät muistot, mutta mekin oltiin vaan vuorokausi reissussa. Viro on kokonaisuudessaan tosi ihana, mutta Tallinna varsinkin. Pääsispä tänä vuonna jo uudelleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Onneksi se on noin lähellä, vaikka kyllähän matkustamiseen menee helposti saman verran kuin lentokoneella keski-Euroopan kohteisiin, laiva kun puksuttaa sen verran hitaasti. Mulle on lähiaikoina paljon kehuttu Pärnua, nuorten ihmisten suusta kuultua, joten sinnekin olisi mukava päästä :)

      Poista