maanantai 4. toukokuuta 2015

Tivoli ja kaunis Villa d'Este

Päiväretkikohteeksemme Roomasta valikoitui noin parinkymmenen kilometrin päässä sijaitseva Tivoli, joka on tunnettu kahdesta vanhasta palatsistaan. Antiikinaikainen Villa Adriana on lähinnä kasa raunioita, sillä sen marmoria ja veistoksia on käytetty uudemman Villa d'Esten rakentamiseen 1500-luvulla. 

Meidän aika oli rajallinen, joten huristelimme bussilla suoraan Tivolin aukiolle, söimme nopeasti pastat ulkoterassilla istuen ja suuntasimme askeleemme läheiselle Villa d'Estelle. Tivolin kaupunkia emme juuri valitettavasti nähneet, mutta tämä hauska kaari herätti mielenkiintoni. Puut olivat ihanasti vaaleanpunaisessa kukassa, ja eipä tuolta kukkulan laelta ollenkaan hullummat näkymät olleet!Villa d'Esten palatsihuvila kuuluu UNESCON maailmanperintöluetteloon, sillä se on kaunis esimerkki Italialaisesta arkkitehtuurista sekä puutarhasuunnittelusta. Vaikka sisätilatkin olivat kauniit, paikan helmi on ehdottomasti sen suuri kukkulanrinteessä laskeutuva puutarha suihkulähteineen.Puutarhan noin viisisataa vesielementtiä ja suihkulähdettä saa vetensä Aniene-joesta, ja sen kierrättämiseen käytetään edelleen alkuperäistä, antiikin Roomasta juontavaa hydraulista tekniikkaa.
Aika ekologista!

Roomasta pääsee näppärästi läheiseen Tivolin kaupunkiin paikallisbussilla, joka lähtee Ponte Mammolon metroaseman pihasta. Bussilippu maksaa 4,40 e /suunta, ja matka kestää liikenteestä riippuen 40min-1h. 

4 kommenttia:

 1. Onpa mieletön puutarha! Tulee hiukan mieleen Versaillesin puutarhat, vaikka tyyliltään tämä Tivolin puutarha vaikuttaisi olevan aika erilainen. Vähintäänkin yhtä kaunis kylläkin. Itse emme ole vielä ehtineet Italiaan matkustaa, mutta se on ollut haaveissa jo pari vuotta. Monet varmaan käyvät vain Roomassa ja muissa paremmin tunnetuissa kaupungeissa ja tällaiset helmet kuin Tivoli jäävät näkemättä. Pitää laittaa Tivoli korvan taakse, että muistamme käydä siellä, kunhan joskus Italiaan asti pääsemme :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä, se on helppo yhdistää Rooman lomaan. Muutenkin suosittelen päivämatkailua kohteesta kuin kohteesta jos vaan aika riittää, sillä tavalla pääsee näkemään paljon enemmän :)

   Poista
 2. Hei Sofia! Sinulle on haaste blogissani, mikäli et ole vielä tehnyt tätä :) http://auringonalla.com/2015/05/10/minun-materialistinen-maailmani/

  VastaaPoista