sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Materiasta ja tapauskollisuudesta

Minutkin haastettiin mukaan blogeissa kiertäneeseen Pako Arjesta-blogin Jerryn luomaan brändiuskollisuus-haasteeseen Auringon alla-blogin Heidin toimesta, joten täältä pesee! Pahoittelen heti alkuun kuvien huonoa laatua (kännykkäkamera, koska laiskotti) sekä ideoiden puutetta (en siis olekaan kovin brändiuskollinen?!) 

Brändiuskollisuutta enemmän myönnän olevani tapauskollinen. Ostan esimerkiksi kaupasta aina saman merkin raejuustoa (vaikka maussa en huomaa eroa) ja huomaan jämähtäväni helposti hyviksi todettuihin tuotteisiin sen enempää markkinoita tutkimatta. Kaiken pohjasyynä lienee laiskuus sekä eräänlainen mielenkiinnon puute arkisissa asioissa. Matkaillessa taas vertailen asioita, etuja ja tavaroita huomattavasti tarkemmin sekä kokeilen rohkeasti uutta. Esimerkiksi ruokaostoksilla.Luottomiehet B&J ("naisen parhaat ystävät") eksyy ostoskoriin noin 90% varmuudella, mikäli jäätelöä on saatava. Makuja kyllä voi vaihtaa, mutta Ben&Jerry pysyy. Muita jämähdyksiä löytyy myös, kuten se raejuusto (Valion), leipä (Reissumies) ja juoma (Pepsi Max).

Myös kosmetiikan ja hygieniatarvikkeiden kanssa on sama juttu. Miksi etsiä uusia kun jo hyväksi havaitut toimii aivan mainiosti?


Kodin sisustuksessa sekä -tarvikkeissa myönnän olevani jonkin verran brändiuskollinen. Suurin osa meidän astioista on Iittalaa (tai sen omistamaa Arabiaa), lukuunottamatta joitain lahjaksi saatuja astioita. Ja Riston omia mukeja, koska Iittalan astiat on kuulemma naisille. Risto juo Doctor Who kahvimukeista. 


Elektroniikan suhteen olen melko välinpitämätön. Meiltä löytyy Asuksen, HP:n ja Lenovon koneet, Samsungin ja LG:n puhelimet, ja kodinkoneetkin on kaikki eri paria. Ainoastaan kameran suhteen olen pysynyt Olympukselle uskollisena.Kirjat ja lehdet ovat se mun juttu. Meidän kirjahylly on täynnä kaikenlaisia kirjasarjoja, koska jos ostan yhden osan, on ostettava ne kaikki. Siis vaikka se ei olisikaan edes järjettömän hyvä. Pari kertaa olen haronut hiuksia jos kaikkiin osiin ei ole saatavilla yhteensopivia kansikuvia. Varmaan tämän vuoksi olen jämähtänyt myös tiettyihin matkaoppaisiin, että ne olisivat kaikki "samaa sarjaa". 

Kaikista kätevin reissun päällä on Otavan kartta+opas, koska siinä on avautuvat kartat kaupunginosittain. Ei tarvi käyttää google mapsia. Itse asiaa karttaoppaassa taas ei ole kovinkaan paljon, jota taas löytyy sangoittain Mondon matkaoppaista (josta puuttuu ne kartat). Siksi meillä on joistain paikoista molemmat matkaoppaat.


Matkaopas vai Mondo-lehti? Molemmat kiitos!

Viimeinen tapauskollinen asia, jonka keksin liittyy matkamuistoihin. Joka reissulta täytyy tuoda jotain pientä kotia somistamaan. Prahasta ja New Yorkista tarttui taidetta, Dubrovnikista Venetsialainen naamio (Dubrovnik kuului pitkään Venetsialle), Santorinilta lasipurkki+mustaa hiekkaa, Lontoosta metromuki ja Berliinistä söpö keksipurkki.Haastan Tuulian, Nessan ja Heidin kirjoittelemaan omasta suhtautumisestaan materiaan ja brändeihin!

Säännöt tulevat tässä: Luettele itsellesi tärkeitä brändejä ja pohjusta niitä hieman. Tyyli on vapaa, mutta jonkinlaiset kuvat aiheesta ovat tietysti plussaa :)  Brändit voivat olla aivan mitä tahansa – kunhan ne ovat sinulle tärkeitä. Mainitse ja linkkaa Pako Arjesta -blogi ja mahdollinen haastajablogi postaukseesi. Lisää vielä oma linkkisi Pako Arjesta -blogin alkuperäisen postauksen kommenttiosioon (http://www.rantapallo.fi/pakoarjesta/brandiuskollisuus ). Muista lisätä ohjeet omaan postaukseesi.

4 kommenttia:

 1. Hieno juttu, että lähdit mukaan tähän haasteeseen :)!

  Itsessäni on samaa "tapauskollisuusvikaa" monissakin asioissa, joita ei yleensä edes tule mietittyä. Mutta olisihan se todella rasittavaa, jos kaikki pitäisi harkita ja arvioida niin hemmetin tarkasti :P.

  Ben & Jerry's on itselleni vähän erikoinen juttu. Tavallaan ne ovat oikein hyviä, mutta toisaalta niihin ei jää koskaan sellainen himo. Mutta ehkä hyvä niin, koska ne eivät ole ihan halvimmasta päästä :P. Ja Pepsi Max on se ainoa oikea limppari, jota tulee juotua vähän liikaakin. Tässä olisi itselläni vähentämisen paikka. Juon nimittäin sitä tälläkin hetkellä.

  Tässä oli monia näkökulmia tähän brändihaasteeseen, mitä ei ollut vielä aikaisemmin tullut, joten kiitos osallistumisesta :). Mukavaa työviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus, kiitos Sofia! Mä tunnustan kans, että Iittala ja Arabia hallitsee aika voimakkaasti astiakaappia (pidän yleensä joko suomalaisista astioista tyyliltään tai sitten jotain ihan hörhöilyjuttuja Indiskasta tms) ja Olympuksen kameroitakin minulla on ollut kaksi :)

  VastaaPoista
 3. Hirveän vaikean haasteen annoit! Joutui oikein pari päivää prosessoimaan, että sai tekstiä aikaiseksi :D Vastaus haasteeseen löytyy nyt täältä: http://tulkunmatkassa.blogspot.fi/2015/05/olenko-brandiuskollinen.html

  VastaaPoista