tiistai 19. toukokuuta 2015

Centro Storico ja miksi rakastuin Roomaan

Ykköstärppini Roomaan matkaavalle? Historiallisen keskustan kadut. Mikään ei ole mielenkiintoisempaa kuin eksyä näille vanhoille, kapeille kujille ja ihastella kirkkaanvärisiä taloja ja kulman takaa aukeavia piazzoja suihkulähteineen, ja makeanhimon iskiessä piipahtaa lukuisiin gelaterioihin. Siinä on mielestäni Rooman viehätys voimakkaimmillaan.

Kaduilla kulkiessa kannattaa kiinnittää hieman huomiota myös ylöspäin, talojen seiniin. Esimerkiksi tässä ylläolevassa kuvassa kulmatalon seinässä näkyy koristeelliset kehykset, joiden sisällä on kuva madonnasta ja lapsesta. Kuvat talojen seinissä eivät olleet aivan harvinaisia. Myös parvekekukat ja esimerkiksi oviaukkojen mittasuhteet ihastuttivat.
Piazzoilla voi aistia myös paikallista elämää, vaikka centro storico kuhisee turisteja. Etenkin pääkaduilta poiketessa meno rauhoittuu huomattavasti, ja välillä huomasin tallaavani katuja aivan omassa seurassani.

Jos minulla olisi vain päivä aikaa Roomassa, käyttäisin sen eksymällä pikkukaduille ja syömällä hyvää pizzaa, esimerkiksi ylläolevan kuvan Pizza del Teatrossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti