maanantai 2. helmikuuta 2015

Berliinin Parhaat

Huomasin, että yhteenveto joulukuisesta Berliinin matkasta oli jäänyt lojumaan luonnoksiin, joten jos vielä kerran palataan näihin loskaisiin tunnelmiin, bitte schön!Parasta Berliinissä (etenkin näin muutaman päivän minilomalla) oli kävellä, kierrellä ja katsella. Näin saat varmasti lyhyessä ajassa eniten irti kohteesta kuin kohteesta. Berliinissä se oli helppoa, sillä mielenkiintoiset paikat olivat kävelyetäisyyden päässä toisistaan. Suurimman vaikutuksen minuun teki holokaustin muistomerkki, mutta nautin erityisesti myös Tiergartenissa kävelystä. Puisto on kesällä varmasti ihana piknikpaikka!
Heti seuraavana listalla on tietenkin Berliinin joulutorit. Jos menet Berliiniin talviaikaan, mene joulukuussa. Parempaa viritystä joulutunnelmaan saa hakea!
Vaikka vuodenaikana talvi ei ehkä ole se valokuvauksellisin, on märkää ja pimeää, niin suurkaupungin valot korvaavat kyllä päivänvalon puutteen melkein täysin. Parasta oli siis myös taianomainen fiilis.
Ja vielä bonuksena paras ruokapaikka, ja itseasiassa ainut ruoka mikä syötiin muualta kun katukioskista, The Birdin hamppari. Olen ymmärtänyt että se on saavuttanut jonkinlaisen kulttimaineenkin lihapiireissä, enkä ihmettele. Hampurilainen oli yksinkertaisesti niin hyvä, että meillä ei ole ainuttakaan kuvaa meidän annoksista. Ne katosi samantien kun saatiin ne eteemme. Vähän ehdittiin kuvailla humoristista ruokalistaa ennen kun kadottiin lihanirvanaan.
Menkää, syökää, nauttikaa! Voin rehellisesti vannoa, että söin täällä elämäni parhaan hampparin.
Terveisiä The Birdin mainiolle suomalaiselle tarjoilijattarelle!

3 kommenttia:

  1. Moikka Sofia! Osallistuit mun blogissa siihen momondo-kisaan. Voitko laittaa sun sähköpostiosotteen mulle osotteeseen sappa.quepasa@gmail.com niin saan sun nimen ja osotteen momondolle eteenpäin arvontaa varten. :)

    VastaaPoista
  2. Moikka!! Mulle sama juttu, kun osallistuit kilpailuun, eli laitatko mulle osoitteesi pikapikaa (mun s-posti löytyy blogin sivupalkista!) Tänks :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Laitoin nyt molemmille varmuuden vuoksi sähköpostiosoitteeni, vaikka kilpailuun osallistutaankin vain yhdellä säpo-osoitteella :)

    VastaaPoista