perjantai 16. tammikuuta 2015

Pari ostosvinkkiä Berliiniin

Ennen matkaa kertoilin täällä lyhyesti vähäisistä ja edullisista ostossuunnitelmistani Berliiniä ajatellen. Jatkan edelleen lyhyellä ja edullisella linjalla, ja voisin lisätä adjektiiveihin myös läheisellä, sillä kaikki ostokseni tein Alexanderplatzin ympäristössä.Primark oli juuri sellainen kuin muistin, ja enemmänkin. Joulun jälkeen alkoi sopivasti myös alekaupan alennusmyynnit, ja poistuin onnellisena kahta paperikassia heilutellen - ja vain vähän köyhtyneenä. Täytyy sanoa, että tämä oli ensimmäinen kerta kun jouduin jonottamaan päästäkseni vaatekauppaan sisälle, sillä kaupan ovilla ihmistungosta hallitsi kaksi portsaria. Vaikka paikka oli tupaten täynnä porukkaa, kokoja oli runsaasti jäljellä, ja kassat vetivät nopeasti. Sovituskoppiin sen sijaan näytti olevan ainakin puolen tunnin jonot. Opetus: jos menet, mene heti liikkeen aukeamisaikaan.Sen sijaan saksalaisketju C&A, josta tein paljon löytöjä Prahassa, oli talvimallistoineen pettymys. Emme kumpikaan löytäneet liikkeestä mitään. Aletuotteitakin näytti olevan melko vähän.
Korttelin päässä Alexanderplatzista suuri ostoskeskus Alexa oli kiva paikka katsella ja hypistellä kaikenlaista. Jos olet alueella ja kaipaat kunnon ruokakauppaa, niitä löytyy täältä ainakin kaksi.
Kaikista ihastuttavimman liikkeen titteli menee kuitenkin ranskalaiselle La Cure Gourmande - makeisliikkeelle. Katsokaa nyt näitä toistaan söpömpiä herkkuja! Sanomattakin selvää, että tuliaiset ostettiin täältä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti