torstai 29. tammikuuta 2015

Matkaunelmat

Unelmat ovat kummallinen ilmiö. Niiden määrä ja luonne ei ole kiinteä, vaan se muuttuu ja aaltoilee jopa vuodenajan mukaan. Kun aloitin tämän matkablogin muutama vuosi takaperin, haaveilin New Yorkista, Lontoosta ja muista Euroopan kulttuurikaupungeista. Nyt kun niitä on jonkinverran ruksailtu pois listalta, huomaan yhä enemmän kaipaavani nykyään luonnon ääreen. Islannin jäätiköille, Norjan vuonoille, Irlannin kallioiselle rannikolle, Englannin maaseudulle, Samoan autioille hiekkarannoille ja Jamaikan vesiputouksille. 

Tämän ymmärtäessäni ymmärsin myös sen, että en koskaan tule huokaisemaan tyytyväisyydestä ja toteamaan olevani valmis, nähneeni nyt kaiken. Unelmia tulee lisää sitä mukaa kun edelliset toteutuu. Toisaalta ajatus on lohduttava, toisaalta ahdistava. Sisimpäni tulee aina huutamaan kohti uusia seikkailuja!

Kuva täältä

En osaa sanoa, onko mikään mainitsemistani unelmakohteista saavutettavissa tänä vuonna. Mutta sitä vartenhan unelmat on, nimittäin unelmointia varten!

Aiheuttaako teillä matkakuume tai matkakohteiden loputtomuus koskaan ahdistusta?7 kommenttia:

 1. Ymmärrän todella mistä puhut. Vuodessa ei ole tarpeeksi lomapäiviä, eikä rahapussissa tarpeeksi matkakassaa, että sitä voisi vuodessa toteuttaa kaikki ne matkahaaveet, joista ehtii unelmoida. Meillä on tällä hetkellä ykköshaaveena Islanti, josta haaveillaan ensi vuoden reissukohdetta. Tänä vuonna olisi ihana päästä vielä lämpimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Toivottavasti pääsette unelmienne reissuun mahdollisimman pian :)

   Poista
 2. Kyllä vain voin näille suunnitelmille peukuttaa! Vesiputoukset on niin lähellä myös minun sydäntä. Irlannin kalliorantoja on jo nähty mutta sinne paluuta en pistäisi missään nimessä pahakseni :)

  VastaaPoista
 3. Juu kyllä, niin paljon olisi hienoa nähtävää ettei millään kaikkeen jää aikaa :/ kirjoitinkin yhteen postaukseeni että aika on rahaa, vaikka olisi rahaa ei välttämättä jää aikaa jne. ja toisilla taas voi olla niin että on aikaa eikä rahaa. Pitkät välimatkat ovat aika hankalia, mutta pitää vain jatkaa unelmointia ja suunnittelua. Pitäisi myös osata valita ne must kohteet joissa on pakko päästä käymään ja suunnata niihin sitten ekana heti kun pystyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta turiset! Monesti olen joutunut punnitsemaan, tehdäkö yksi pidempi reissu / vuosi vai pari-kolme lyhyempää, kun kokokonaiskustannukset on aikalailla samanlaiset. Lyhyet reissut voittivat tänä vuonna, katsotaan ensi vuonna jälleen tilannetta uudelleen :)

   Poista
 4. minä haaveilen etenkin kaukokohteista koska ne on vielä täysin näkemättä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minne suuntaan unelmoisit ensimmäisenä?

   Poista