lauantai 3. tammikuuta 2015

Joulu Berliinissä

Vaikka joulu oli ja meni, haluaisin silti jakaa kanssanne nämä jouluiset kuvat Berliinistä.
Ensivaikutelmani oli se, että Berliinissä todellakin on satsattu joulutunnelman luomiseen. Jouluvaloja ja -koristeita oli joka paikassa, joskus ehkä hieman överiyteen saakka. Niin tai näin, kyllä ne minut ainakin joulumielelle saivat :)

Aloitetaan joulutoreista. Heti hotellille päästyämme ja tavarat huoneeseen vietyämme menimme kiertelemään Alexanderplatzin joulutoria. Torilla oli myynnissä käsitöiden ja pikkutavaroiden lisäksi kaikenlaisia herkkuja ja katuruokaa. Glögikuppiloita oli myös siellä täällä. Joulutorin tunnelma oli iloinen, ja vaikka ihmisiä oli melko paljon, tyypillistä suomalaista tönimistä ja yrmeyttä ei ollut havaittavissa missään. Saksalaiset näyttävät olevan iloista kansaa.


Kävimme parissa joulukoristeita myyvässä puodissa, ja sinne olisi melkein tarvinnut aurinkolasit mukaan, sillä kimaltavia ja valoa heijastavia koristeita oli niin paljon! Tässä liikkeessä olisin voinut melkein uskoa olevani Amerikassa enkä Saksassa.Myös kaduilla oli panostettu joulukoristeluun. Unter den Lindenin kaikki lehmuksetkin oli vedetty valokaapeliin, mikä sinänsä oli ihan hyvä idea, koska tie oli suurimmaksi osaksi keskeltä auki ja vanerien peitossa metroasema-työmaiden vuoksi. Brandenburgin portin päässä Unter den Lindeniä oli tietysti Berliinin oma jättimäinen joulukuusi. Missäs muuallakaan.Oli niitä joulukuusia siellä täällä muuallakin. Överein viritelmä löytyi ehdottomasti Potsdamer Platzin Sony Centeriltä, jossa oli yhden kuusen sijaan noin kaksikymmentä koristeltua kuusta, jonkinlainen viritelmä hopeisia diskopalloja, ja yksi lentävä Pegasos.
Vaikka myönnän etten ole raamattua koskaan lukenutkaan, en silti muista jouluevankeliumissa nähneeni aiemmin lentävää hevosta ;)

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! :) Varmasti ollut tunnelma kohdillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin oli! Tampereelta ei oikein meinannut joulufiilistä löytyä, mutta tuolta kyllä senkin edestä! :)

      Poista