tiistai 9. joulukuuta 2014

Jouluostokset Berliinissä

Yhdessäolon, rentoutumisen sekä yleisen fiilistelyn lisäksi odotan erityisesti Berliinin ostosmahdollisuuksia. Berliini tunnetaan yhtenä Euroopan muotikaupungeista, mutta omat ostokseni taitavat painottua enemmän edullisten ketjumerkkien puolelle.

Hyppäsin kattoon, kun huomasin että Lontoossa ihastumani Primark löytyy myös Berliinistä, ja vieläpä ihan hotellimme nurkilta. Samoin Prahassa tein tuttavuutta C&A nimiseen saksalaiseen halpaketjuun, joka myös löytyy Alexanderplatzilta. Ja koska meillä on ostoksille aikaa vain yksi lauantaipäivä, suunnittelin että se vietetään tehokkaasti tuon aukion kauppoja koluten. Alexanderplatzin läheltä löytyy myös Alexa-niminen ostoskeskus, jossa on liikkeitä joka lähtöön H&M:sta Lacosteen.
Jos aikaa jää, ihana olisi myös käydä vilkaisemassa New Lookin valikoima, joka sijaitsee lähellä Potsdamer Platzia.

Varsinaisia jouluostoksia voi tehdä Berliinin lukuisilla joulutoreilla, joita on melkein jokaisella hieman isommalla aukiolla. Melko monet joulutoreista ovat auki uuteenvuoteen ja ylikin, joten näistä ehdimme nauttimaan joulupyhinä kun muut kaupat ovat kiinni. Lista joulutoreista päivittyy joka vuosi, mutta tässä on hyvä listaus vuoden 2014 joulutoreista (pdf).

Kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti