keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Baarit ja ravintolat, Dubrovnik

Mitä muuta Dubrovnikissa voi tehdä kuin nauttia kirkkaasta uimavedestä, päiväretkeillä Montenegroon ja kiertää vanhankaupungin muurit Game of Thrones hengessä? Siellä voi ainakin syödä ja juoda hyvin.
Kuulin ennen matkaa eräältä tuttavaltani, että Lapadissa Hotel Moren luolabaari on näkemisen arvoinen. Luolabaarissa voi käydä, vaikka ei kyseisessä hotellissa majoittuisikaan. Kannattaa kysyä ohjeet respasta, sillä sinne piti laskeutua kahdella hissillä, kerros taisi olla -7.

Baari oli varsin pieni, mutta viihtyisä. Jos olet alueella, niin kannattaa käydä vaikkapa kahvilla tai yksillä. Baarimikko kertoi, että luolan tippukivipuikot kasvavat edelleen, sillä vettä tihkuu hitaasti kallion läpi.
 Toinen kivan näköinen paikka istuskeluun löytyy vanhankaupungin muurin ulkopuolelta, siis muurin ja meren välistä. Buza 1 ja Buza 2 ovat pieniä terasseja meren äärellä, mutta juurikin sen vuoksi suositeltavia vain tyynellä ilmalla. Meidän aikana satoi ja tuuli niin kovasti, ettei kovastikaan tehnyt mieli istuskella tyrskyjen keskellä.
Luin monesta paikkaa, että vanhankaupungin ravintolat eivät ole suositeltavia. Oma kokemukseni asiasta on, että jos haluat hyvää pizzaa tai pastaa, vanhassa kaupungissa on monia pieniä ja melko kohtuuhintaisia paikkoja mistä valita, erityisesti Od Puca - nimisellä kadulla. Sen sijaan kunnon päivälliset ja raskaammat ateriat söisin muualla. Parin keskinkertaisen ravintolan jälkeen löytyi täysosuma, Konoba Atlantic Lapadista, jota suosittelen suurella sydämellä. Eräs seurueemme jäsen kertoi syöneensä siellä parhaan pihvin aikoihin. Pidin myös paljon pienen ravintolan kutsuvasta sisustuksesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti