lauantai 27. syyskuuta 2014

Tummien vuorten Montenegro

Ihana, ihana Montenegro. Siinä on sanat joita en ennen matkaa osannut kuvitella sanovani. Montenegron Kotorin lahden pienet kylät sekä jylhät maisemat olivat enemmän mitä uskalsin toivoa.
Montenegro tarkoittaa siis kirjaimellisesti "tummia vuoria", ja maisemat olivat sen mukaisia.

Klikkaa kuvat isommiksi!

Tai siis... ovat jos niitä näkee. 
Näkymä oli varsin rajoittunut saavuttuamme Kotoriin, ja hiljaisina usvan seasta pilkoittavat laivat olivat kuin aaveita. Vuorilta tuntui laskeutuvan yhä enemmmän sumua. Onneksi sää selkeni nopeasti vanhaa kaupunkia tutkiessamme.
Kotorin vanhakaupunki on Unescon suojelukohde, mutta sen historiallisista rakennuksista tai nähtävyyksistä en osaa sanoa oikein mitään. Keskityimme vain kiertelemään ja ihmettelemään.
Vanhankaupungin vuorenpuoleiselta seinustalta lähtee vanhat, erittäin huonokuntoiset "portaat" kohti vuorenrinteessä sijaitsevaa luostaria sekä huipulla nököttävää linnoitusta. Nousu on melko raskas, lipunmyyjän (jep, siitä piti vieläpä maksaa!) mukaan ylös on noin 45minuutin kipuaminen. Kannattaa kuitenkin nousta reittiä kaupungin kattojen yläpuolelle maisemia ihailemaan, ja jatkaa sitten ylemmäs jos siltä tuntuu.


Takaisin autolle kävellessä näkymä oli jo huomattavasti selkeämpi.
Ihanaa oli silti päästä näkemään kaupunki sekä sumuvaipassa, että hyvällä ilmalla.


Olen erittäin iloinen, että päätimme tehdä päiväretken Montenegron puolelle, sillä muuten kyseinen paikka olisi varmasti jäänyt näkemättä. En nimittäin usko, että olisin jossain vaiheessa saanut päähäni, että lähdetään lomalle Montenegroon! Pelkästään Kotorin lahden nähneenä, en tietenkään voi suositella koko maata yhtä ihanaksi, mutta erityisesti Perast ja Kotor ovat näkemisen arvoiset.


2 kommenttia:

  1. Kiva fiilistellä Montenegroa, kun tuonne on itsellä suunta reilun viikon kuluttua! Tuo sumu on osaltaan todella maaginen ja luo ihan oman tuntunsa noihin kuviin. Samanlainen sää sattui olemaan Portugalin Sintrassa maaliskuussa kun siellä vierailin. Sillon harmitti, mutta kuvat on kyllä ihan omiaan näin jälkeenpäin katsottuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, pääsisipä sitä itsekin palaamaan Montenegroon, siinä on paikka joka yllätti niin positiivisesti! Pidähän mukava reissu ja ihaile kauniita maisemia! :)

      Poista