lauantai 20. syyskuuta 2014

The Wall

Monille saattaa tulla Dubrovnikista ensimmäisenä mieleen Game of Thronesin King's Landing, ja sarjaa onkin kuvattu vanhankaupungin muureilla ja Fort Lovrijenacissa kakkoskaudesta eteenpäin. Itse en ole niin suuri fani, että olisin tunnistanut kyseiset kuvauspaikat heti ne nähdessäni, mutta kyllähän näissä maisemissa jotain tuttuakin on...
Dubrovnikin vanhankaupungin muureille pääsee kiipeämään ainakin Pilen portin sisäpuolelta sekä muistaakseni myös läheltä Plocen porttia. Askelmat ovat paikoittain melko jyrkät, mutta nousu muurille oli sopiva myös niille, joilla ei ole huippukunto. Kävelytila muurien sisällä on melko kapea, joten ylös ei saa tuoda mitään käsilaukkua isompaa kantamusta. Jos kiertää koko muurit ympäri, matkan pituudeksi tulee noin kaksi kilometriä, ja hitaasti väentungoksessa kävellessä aikaa kului noin tunti. Muureille kannattaa varata juotavaa mukaan.

Hyvä syy kiivetä muureille ja maksaa noin kymmenen euron pääsymaksu on sieltä aukeavat maisemat. Itse haluan matkoilla aina päästä jonnekin katonrajaa korkeammalle, jolloin kaupunkia on helpompi hahmottaa sekä nauttia hetken tästä lintuperspektiivistä. Punaiset katot ihastuttavat minua aina! Klikkaa kuvat suuremmiksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti