maanantai 15. syyskuuta 2014

Reissuterveiset!

Heipä hei taas! Palailimme kotimaan kamaralle tänään Kroatian Dubrovnikista. Reissu oli loppujen lopuksi oikein onnistunut, vaikka ensimmäiset kaksi päivää mulla oli monestikin pala kurkussa - sään vuoksi.

Vielä noin viikkoa ennen matkaa ennusteet lupailivat auringonpaistetta ja vakaata 24 asteen lämpöä, mutta todellisuudessa kaksi ensimmäistä päivää satoi kaatamalla aikalailla nonstop. Ja kun sanon kaatamalla, tarkoitan sitä. Meidän suihkussakin oli vähemmän painetta kuin sääukolla. Vanhan kaupungin viemärit eivät vetäneet ihan uusien lailla, ja sinne tänne muodostui uusia suihkulähteitä.
Onneksi niinäkin päivinä pystyttiin jotain tekemään, eli tutkimaan vanhankaupungin pikkuisia kauppakujia. Mitään kovin ihmeellistä ostettavaa ei Dubrovnikissa vaikuttanut olevan, ja suurin osa kaupoista oli perus turistikrääsää. Sen sijaan vanhankaupungin tunnelma oli suurehkosta turistimäärästä huolimatta mielestäni lumoava. Jonkun toisen mielestä se oli ruma kivikasa, joten kauneus on katsojan silmissä eikö vaan?


Parin päivän jälkeen sää onneksi vähän kirkastui, ja niihin päiviin painottuikin meidän matkan toiminnallisuus. Päästiin kuin päästiinkin käymään läheisessä Montenegron Bay of Kotorissa, jonka lahden rannalla värjötti monta pientä tunnelmallista kalastajakylää - sekä tietenkin vanha Kotor itse, ahtautuneena lahden ja vuoren väliin. Päivämatka Montenegroon taisi olla koko matkan paras asia.

Maisemat olivat ihan mielettömät, ja onneksi sumukin hälveni että me tässä vaiheessa jo epätoivoiset turistitkin pääsimme ihailemaan Kotorin lahden kauneutta.

Ainiin, ja päästiin me viimeisenä lomapäivänä jopa saariretkelle ja uimaan!


Klikkaa kuvat isommiksi lähempää tarkastelua varten.
Lisää kuvia aiheista tulee vielä omissa postauksissaan!2 kommenttia:

  1. Ai että! Olen aina halunnut mennä Kroatiaan. Hienoja kuvia ja varmasti ollut huikee reissu...mitä nyt parista sadepäivästä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti käydä, jos välimerellisiä maisemia kaipaa. Myös tuo Montenegro oli yllättävän hieno paikka, tai siis se Kotorin lahti. Muutoin ei olisi kyllä ehkä ikinä tullut Montenegroon mentyä :

      Poista