sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Päiväretkiä Dubrovnikista

Varmasti suosituimpia päiväretkiä on Dubrovnikin lähisaaret, kuten Elafitisaaret Sipan, Lopud ja Kolocep. Saaret, erityisesti Lopud, ovat tunnettuja hiekkaisista rannoistaan, jotka siis eroavat kovasti Dubrovnikin kivi/betonirannoista. Saarilla otetaan rennosti, eikä niillä auringonpalvomisen lisäksi ole kovin paljoa muuta tekemistä. Aktiviteetteja pystyy harrastamaan ainakin pyöräilyn muodossa oliivi- ja sitrustarhoja ihaillen. Laivoja Elafiti-saarille lähtee säännöllisesti Gruzin satamasta.

Kuva täältä

Dubrovnikin vanhaa kaupunkia lähinnä sijaitseva Lokrum-saari on paikallisten suosiossa, sillä sijainti on kätevä esimerkiksi perheen keskeiseen iltapäivän viettoon. Saarella on useita rantoja, ja erikoisuutenaan oma "kuollut meri" eli pieni suolajärvi. Saarella on myös fransiskaaniluostari, suuri kasvitieteellinen puutarha (+hyvin menestyvä riikinkukkokanta), ravintola, sekä lapsille kaikenlaisia pelejä ja aktiviteettimahdollisuuksia. Lokrum on retkisaari, eli siellä ei ole mahdollisuutta yöpyä. Laivat kulkevat Lokrumiin säännöllisesti Vanhasta satamasta.

Kuva täältä

Muita mahdollisiä päiväretkikohteita lähellä Dubrovnikia on esimerkiksi Cavtatin kylä vain 20 kilometrin päässä. Sinne pääsee nopeasti bussilla tai laivalla. Palmujen reunustamalta rantapromenadilta löytyy ravintolat ja kahvilat, ja uimarannat ovat noin kilometrin kävelymatkan päässä.

Kuva täältä

Päiväretket myös Montenegron sekä Bosnia-Hertzegovinan puolelle ovat mahdollisia, mutta vaativat pidemmän välimatkan sekä rajatarkastuksen vuoksi huomattavasti enemmän aikaa, ja vaikka busseja kulkeekin ainakin Montenegron Kotoriin, auton vuokraamista kannattaa harkita mikäli rajan yli mielii. Meillä on Dubrovnikissa vain muutama päivä aikaa, joten luulen että pysytään Kroatian rajojen sisällä. Sääli, sillä kyllä näissä maisemissa kelpaisi kuvailla!

Kotor, kuva täältä

The Church of Our Lady of the Rock, Kotor, kuva täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti