tiistai 23. syyskuuta 2014

Kroatia - Montenegro: Ajomatka

Kroatian Dubrovnikista Montenegron Kotoriin on suhteellisen helppo ajomatka, tarkoittaen sitä, että Dubrovnikista poistuttuaan Kotoriin saa huristella samaa tietä perille asti. Kilometreissä matka on vain noin 92 km, mutta aikaa matkaan saa varata noin kaksi tuntia, riippuen rajatarkastuksen nopeudesta.


On hyvä huomioida, että Kroatiasta Montenegroon poistuttaessa rajatarkastuksessa pyydetään näyttämään ajoneuvokohtaista vihreää vakuutuskorttia. Autoa vuokrattaessa kannattaa siis mainita mikäli matkaa rajan yli, sillä ainakin omassa vuokra-automme mukana tuli kyseinen lipuke valmiina. Jos vihreää korttia ei ole, sen voi ostaa rajaa ylittäessä muistaakseni hintaan 10e. Kansainvälistä ajokorttia ei tarvita.Ensimmäinen asia, joka Montenegron puolella pisti silmään oli upeat vuorimaisemat sekä kylien rähjäisyys. Vaikka olin tietoinen asiasta etukäteen, niin Herceg Novin esikaupunkialueen rumuus yllätti. Itse Herceg Novin vanhassa kaupungissa emme käyneet, sillä tie ohitti kaupungin sen yläpuolelta.

Jatkoimme matkaa suoraan lahdelmaa myötäillen kohti Kotoria, kunnes pysäköidyt autot tien varressa kiinnittivät huomiomme. Pieni silta ylittti pauhaavan vesiputouksen, joka tuntui olevan täydessä virtauksessaan rankkasateiden jäljiltä. Ajomatkalla kannattaa siis pitää silmät auki, ja nopeudet kohtuullisina jolloin ehtii hyvin pysähdellä mutkan takaa ilmaantuviin pysäköimispaikkoihin!Vuorien läheisyyden vuoksi Kotorin lahden alueella sataa usein, ja sateen sattuessa koko lahti tuntuu myös peittyvän vuorilta laskeutuvan sumuvaipan alle. Alkumatka oli ollut hyvinkin seesteinen, mutta Kotoria lähestyttäessä keli muuttui yhä huonommaksi.
 Lisää Kotorista seuraavassa postauksessa.
Klikkaa kuvat suuremmiksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti