tiistai 10. kesäkuuta 2014

Ruoka-addikti täällä hei!

Kuten jo ennen matkaa kerroin, ruoka ja siihen liittyvät kokemukset olivat korkealla meidän listalla. Olimme katsoneet etukäteen muutamia paikkoja valmiiksi, joissa täytyi ehdottomasti käydä maistamassa sitä tai tätä. En tiedä johtuiko lämpimästä säästä tai niin paljosta nähtävästä, että nälkä yllätti harvemmin kuin olimme suunnitelleet. Toki jenkkiannoksetkin olivat isoja. Tavoitteena oli käydä kokeilemassa kahta ruokapaikkaa per päivä, useimpina päivinä kävimme kuitenkin syömässä vain kerran. Pyhä lupaukseni oli myös kuvata mahdollisimman paljon, jotta olisi sitten tarjota teille herkullinen ruokapostaus ihanien ruokakuvien kera. Mitä vielä, laukkuunhan se kamera jäi. Tässä siis sekalainen kertomus siitä, mitä meidän mielestä kannattaa maistaa New Yorkissa ollessaan.

Hyvä aamupala oli joko todella hyvä idea, tai sitten huono. Riippuen tietysti siitä, olisiko halunnut käydä jossain syömässä lounasta vai ei. Jos menet dineriin, ja tilaat sieltä aamupalaa, voit olla varma että seuraavan kerran tarvitsee syödä vasta illalla päivällistä. Hyvä tai huono idea siis. Amerikkalaiset pannukakut olivat minulle uudenlainen kokemus. Ne ovat jo valmiiksi melko makeita, niihin saa omavalintaiset härpäkkeet päälle ja ne tarjoillaan makean vaahterasiirapin kera. En osaa sanoa mikä niistä teki niin kuohkeita, että ne melkein sulivat suussa. NAM.


Hieman terveellisempää aamupalaa löytyy ruokakaupoista, esimerkiksi Whole Foodsissa oli kokonainen tiski täynnä erilaisia hedelmäkippoja. Siihen kun yhdisti croissantin ja kahvin, niin avot!

 
 Mietin pitkään, mainitsenko Shake Shackia vai en. Shake Shack on halpa ja paljon hehkutettu burger-paikka, joilla on Manhattanilla kaksi toimipistettä. Koska se on edullinen ja kuuluisa, se on taatusti täynnä. Ja tässä on mun ärsyytymisen syy. Olisin halunnut nauttia tuosta mahtavasta hampparista rauhassa, mutta sen sijaan jouduin syömään sen noin neljällä isolla haukkauksella seisoen samalla ihmisiä väistellen ja tarjotinta tasapainoillen. Paikka oli niin täynnä, että pöytiin oli arviolta 15minuutin odotusaika. Enkä todellakaan halunnut antaa ruoan mennä kylmäksi istumapaikkaa odotellessa! Hyvä hamppari, hirveä paikka. Haluan kuitenkin antaa paikalle ensi reissulla toisen tilaisuuden, antakaa tekin.


Testasimme myös toisen turistikuppilan teitä varten, Katz's Delin. Paikka oli yhtä täynnä kuin Shake Shack, mutta jostain syystä pöydät vetivät nopeampaa, eikä ruoan saatuaan tarvinnut enää kauaa odotella istumapaikkaa. Pastramileipä "ruis"leivällä oli mielettömän hyvää! Leipä oli melko hintava, mutta lihamäärällään tyydytti varmasti nälkäisimmänkin asiakkaan.

Jälkiruoat olivat ihan oma lukunsa. Perinteinen New York juustokakku jäi kokeilematta tällä kertaa, sillä tämä suklainen versio juustokakusta vei voiton. Kaksi kertaa.


Green Tea jogurttijäätelö kuulosti eksoottiselta. Ja olihan se, mutta hyvää!


Jos suuntaat kohti Sinkkuelämästäkin tuttua Magnolia Bakerya, ja ne kuppikakut ei niin kiinnosta, niin suosittelen erittäin lämpimästi Banana Puddingia.  Kuten kuvasta näkyy, se ei ole banaanivanukasta vaikka nimi antaisi niin ymmärtää. Purkissa on kermaista vaniljamömmöä, joka muistuttaa läheisesti jäätelöä koostumukseltaan, mutta ei sula. Seassa on banaaninpaloja ja vaniljavohvelin paloja. Sen suosiosta kertonee se, että cupcakeseille oli oma tilaustiskinsä, ja tälle omansa. Olimme myös paikanpäällä klo 10, kun paikka oli auennut klo 9, ja sain paikan viimeisen purnukan tätä herkkua. Ja lukeehan menussakin, että se on kuuluisaa ;)
2 kommenttia:

 1. Voi ei, ikävää, että Shake Shackin kokemuksenne oli niin huono :( Me käydään aina siinä ensimmäisessä, Madison Square Parkin ulkoilmagrillillä, missä hampurilaiset maistuu poikkeuksella aina parhaimmille (koska ne syödään ulkona ja paikka on tosi tunnelmallinen kesällä). Vaikka jonoa on ja paljon porukkaa, ollaan aina saatu pöytä, kun ollaan kytätty vapautuvia. Siellä on myös mahdollista mennä siihen viereen puiston penkille syömään, joten tilaa on paljon enemmän kuin sisäravintoloissa (niitäkin on tullut kokeiltua talviaikaan ja mm. Miamissa).

  Mut pannariaamupalat, ah niin ihania! Ja samaa mieltä tuosta syömisestä, että harmi että annokset on niin isoja, ettei hyvistä aikeista huolimatta jaksa syödä kovin monta kertaa päivässä! Me skarpattiin ehkä viimeksi tän suhteen ja syötiin kahdesti päivässä, mutta meidän aamupala oli hotellilla ja se ei ollut mikään maailman paras, joten sekin ehkä vaikutti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin päättelin tän asian jälkeenpäin niin, että vika oli täysin siinä ettei menty sinne alkuperäiseen ulkoilmaravintolaan, vaan ahtaaseen central parkin kulmalla olevaan. Ens kerralla sinne siis! :)

   Poista