maanantai 2. kesäkuuta 2014

Ostoksilla New Yorkissa ja New Jerseyssä

New Yorkin parasta antia (ruoan lisäksi tietenkin) on ostosmahdollisuudet. Jopa me, jotka ei kovastikaan välitetä muoti-ilmiöistä tai henkilöiden nimistä laukuissa kärsittiin pienoisesta amerikkalaisesta ostoshuumasta. Huomasin himoitsevani Michael Korsin laukkua, vaikka en ole niistä ikinä aiemmin välittänyt, koska ne nyt on vaan niin halvat verrattuna Suomen hintoihin!
Tämä toistui kaikkialla, melkein kaikki oli halvempaa ostaa sieltä kuin täältä. Esimerkiksi Apple-kaupan tuotteissa tulee merkittävästi säästöä, kunhan vaan muistaa tarkistaa että tuotteissa todella on global warranty = maailmanlaajuinen takuu. Ystäväni osti kolmet parit Converseja yhteishintaan 67 USD, eli noin viidelläkymmenellä eurolla.

Parhaat ostospaikat on tietenkin kovin henkilökohtainen mielipide, mutta hyvä aloituspaikka kaikille on Broadwayn ja 34streetin mielettömän kokoinen Macy's. Alakerran kimalletta ja merkkituotteita ei kannata säikähtää, sillä tästä ainakin kymmenkerroksisesta kaupasta löytyy myös edullisia koruja, vaatteita jne.


Ostoksilla käynti ei voisi olla helpompaa periamerikkalaisessa outlet mall:issa, eli ostoskeskuksessa. Niitä löytyy New Yorkin läheltä kaksikin kappaletta, Jersey Gardens New Jerseyn puolelta, ja Woodbury Common Premium Outlet Central Valley- nimisestä kaupungista New Yorkista.
Valikoimme Jersey Gardensin, ja suuntasimme heti aamulla Port Authorityn bussiasemalle, jonka luukulta ostimme liput New Jersey Transitin bussiin numero 111. Paluulippu kannattaa ostaa samalla, sillä ne ovat avoimia lippuja jotka käyvät kaikkiin päivän busseihin. Bussimatka kestää ruuhkasta riippuen 40min-1,5h. Aikaa ostoksille kannattaa varata useita tunteja, sillä ostoskeskus on melkoisen iso, sekä jokainen meistä löysi sieltä paljon enemmän ostettavaa kuin alunperin luulimme.


New Yorkin keskustassa liikkuessa kannattaa pitää silmät auki. Syrjäisemmiltäkin kaduilta löytyy mitä ihmeellisempiä erikoisliikkeitä. Väittäisin, että jokaiselle asialle on kaupungissa oma erikoisliikkeensä, tai ainakin kauppa missä myydään etsittyä tavaraa. Törmäsimme esimerkiksi tähän erikoiseen shakinpeluun erikoisliikkeeseen West Villagessa. Liikkeessä myydään ainoastaan shakinpeluuseen liittyviä asioita. Ikkunalla oli esillä mitä erikoisimpia lautoja todella vanhoista (ja hintalaputtomista) uusiin erikoislautoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti