perjantai 6. kesäkuuta 2014

Downtown Walk

WTC:lta matka jatkui Wall Streetin kautta kohti South Streetin rantakatua. Yhtäkään pukumiestä ei tosin nähty, ne oli varmaan kaikki viikonlopun vietossa.
Sinänsä Wall Streetillä ei ole mitään kovin ihmeellistä nähtävää, New York Stock Exchange on ehkäpä sen nimekkäin rakennus (pylvästalo, kuva yllä) josta alkoi vuoden 1929 pörssiromahdus.
Olin iloinen ja samalla myös salaisesti hieman pettynyt, että sen julkisivu oli tällä kertaa kovin hillitty. Viime reissulla sen edessä roikkui hävyttömän kokoinen lippu, ja löytyipä netin syövereistä jotain vielä hirveämpääkin:

Ottamani kuva v.2009

Isänmaalliset valot! kuva lainattu täältä

Aikoinaan hyvinkin vilkas South Street Seaport on suojeltu jäänne sen huippupäiviltä 1900-luvun alkupuolelta. Sataman ja merenkäynnin historiasta on oma museonsa South Streetin lähistöllä, ja museon omistuksessa olevia vanhoja laivoja voi käydä ihailemassa satamassa. Laiturit ja rantapromenadi oli muuttunut melkoisesti sitten viime vierailun 5 vuotta aiemmin, ja tulee ilmeisesti vielä muuttumaan entistä viihtyisämmäksi tulevina vuosina.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti