sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Central Park pyöräillen

Yksi reissun varmasti ikimuistoisimmista jutuista oli pyöräily Central Parkissa, joka minulta itseltänikin oli jäänyt syystä tai toisesta viime kerralla näkemättä. Ajatus oli käydä pyörimässä puiston kulmassa Columbus Circlen lähistöllä ja bongata potentiaalinen pyöränvuokrausmesta.  Eikä ollut vaikeaa. Siinä samassa kun astuimme metrosta ylös, oli jo ensimmäinen henkilö mainostamassa polkupyörän vuokrausta.Ensin piti kuitenkin saada taas vähän aamupalaa, ja paikallinen vinkkasi meille erään rakennuksen alakerrassa sijaitsevasta ruokakaupasta, josta saisi myös valmiita syötäviä. En ollut aiemmin käynyt Whole Foods Marketilla, mutta kehoitan lämpimästi kaikkia kaupunkiin suuntaavia käymään edes katsomassa. Joka ikinen meistä ihasteli ja huokaili miten ihana kauppa se onkaan, Prisman työntekijöillä olisi paljon opittavaa esillelaitosta ja estetiikasta...
Polkupyörät alle saatuamme suuntasimme ensimmäiseksi John Lennonin muistomerkille Strawberry Fieldsiin. Kuvissa mosaiikkilaatat ovat monesti kukkien peittämät, tällä kertaa muistomerkki oli paljas. Läheiset penkit olivat metallilaatoin omistettu menetetyille rakkaille.
Matka jatkui järven rantaa myötäillen kohti Bethesda Terracea, jonka alikulusta olin nähnyt aiemmin upeita kuvia. Ja olihan se hieno!


Olimme vuokranneet pyörät kahdeksi tunniksi, ja aika alkoi uhkaavasti hupenemaan. Ehdimme vielä pyörähtää Belvedere Castlella, joka rakennettiin alunperin koristelinnaksi v. 1869.
Suosittelen polkupyörän vuokrausta erittäin lämpimästi, sillä puisto on todella iso, mutta pyörällä sen pääkohdat ottaa haltuun lyhyessäkin ajassa. Pyörää vuokrattaessa kannattaa suunnata sellaiselle vuokrausfirmalle, jonka pyörät ovat parkissa puiston laidalla. Erehdyimme vuokraamaan omamme firmalta, jonka toiminta haiskahti lievästikin sanottuna hämärältä, ja pyörät piti käydä hakemassa muutaman korttelin päästä. Loppu hyvin, kaikki hyvin.


4 kommenttia:

 1. Kaikki kuvat eivät valitettavasti ainakaan tällä kertaa lataudu :( mutta mahtavan kuuloista ja näköistä niistä kuvista, jotka latautuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Harmi juttu, etteivät lataudu. Mun molemmilla koneilla + työkoneella näkyy normaalisti kyllä.

   Poista
 2. Loistava blogi sulla!

  Lueskelin / silmäilin läpi useampiakin postauksia: hyvää stooria ja rock meininki! Ja näköjään jonkin verran samoilla huudeilla ootte pyörinyt kuin mekin =)

  Päätin kommentoida juuri tähän postaukseen, koska totta tosiaan, pyöräily NYCissä on silkkaa parhautta. Näitä Central Parkin maisemia katsellessa tuli mieleen vinkata, että kokeilepa toukokuun reissulla soutelua: thecentralparkboathouse.com - me vuokrattiin vene toissa kesänä ja voi morjens, että oli ylivoimaista puuhaa.

  Mutta joo, loistava blogi, laitoin seurantaan.

  -Jari / Hit the road

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitoksia kommentistasi! You made my day!
   Täytyy ehdottomasti kokeilla tuota soutelua ensi kerralla, näkee paikat varmasti eri näkövinkkelistä, kiitos vinkistä. :)

   Poista