keskiviikko 28. toukokuuta 2014

We Heart NYC

Hello, we're back!

Reissu oli aivan uskomaton, ja kaikki sujui paremmin kuin odotettiin. Eikä meitä ees ryöstetty kuten ennakkoon spekuloimme, vaikka majoituttiinkin aika syvällä Harlemissa ja seutu oli myöhään illalla hieman levotonta.
Joka kerralla hämmästelen sitä, miten ystävällistä kansaa amerikkalaiset pääosin ovat. Kesti hetken tottua small talkiin, mutta nyt takaisin tullessa meinaan jutella niitä näitä myös yrmyille suomalaiskassoille.

Ainoa valittamisen aihe on jälleen lentomatkat (muistaako kukaan vielä meidän viime syksyn Santorinin lennon yhdeksän tunnin myöhästymistä?)
Alkumatkassa oli pientä mutkaa matkassa, kun lähtöä edellisenä päivänä oli New Yorkista Helsinkiin matkalla ollut Finnairin kone joutunut laskeutumaan Kanadan Halifaxiin moottorivian vuoksi, ja meidän lentomme koukkasi myöskin Halifaxin kautta toimittamassa paikalle mekaanikon ja varaosia. Viivästystä tuli noin kolmen tunnin verran, jonka vuoksi meidän ensimmäinen New Yorkin ilta meni sivu suun. Katsotaan, heruuko Finnairilta korvauksia vai ei.

Yleisfiilis Finnairista laski kyllä kovasti, myöhästymisiä oli molempiin suuntiin matkustaessa, sekä koneessa palvelu oli melkoisen ala-arvoista. Kahdeksan tunnin lennon aikana käytiin tasan kaksi kertaa tarjoamassa juotavia, emmekä tietenkään ymmärtäneet vielä ensimmäisellä lennolla pyytää niitä heti kerralla tarpeeksi. Kävimme pariin otteeseen itse kyselemässä juomia koneen perältä, jolloin lentohenkilökunta näytti lievästi hapanta naamaa. Moni asia oli myös päässyt loppumaan (kuten toinen ruokavaihtoehto, sekä light-cola) ja juu, first world problems, mutta kun lennosta pulittaa useamman satasen niin sitä luulisi saavansa rahoilleen jotain vastinetta.

Meillä on vielä syksyn lennot Finnairilta varattuna, mutta sitä seuraavien reissujen lennot vertaillaan kyllä tarkasti myös muilta lentoyhtiöiltä. Etenkin, jos nyt syksyllä tulee lentojen kanssa jotain ongelmaa. Three strikes, and you're out, kuten pesäpallossa.

Huonoista lentokokemuksista huolimatta reissu oli todellakin upea, joten valitus loppuu nyt.
Reissukuvat ovat vielä käsittelyn alla, joten tässä Instagram-otoksia matkan varrelta näin esimauksi. Parempilaatuisia kuvia on siis vielä tulossa reissukertomuksen yhteydessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti