perjantai 16. toukokuuta 2014

AARGH pakkaaminen

Yksi asia mikä aina saa minut haromaan hiuksia ennen matkalle lähtöä, on pakkaaminen. Yritän viivyttää sitä aina mahdollisimman myöhään, koska muuten ehdin muuttaa mieleni useaan kertaan ja myllätä matkalaukun ylösalaisin.

Tällä kertaa aloitin kuitenkin noin viikkoa ennen lähtöä pesemällä kaikki matkalle lähtevät vaatteet, ja aina niiden kuivattua taittelin ne matkalaukkuun. Laukusta tilaa vie etenkin farkut, sillä erään kamalan lentokokemuksen jälkeen en enää lennä pitkiä lentoja farkut jalassa. Toinen tilasyöppö on se meikki/pesupussi.

Mukaan valitut paidat (5kpl) on pääosin ohuita materiaaleja, kuten sifonkia, satiinia ja ohutta puuvillaa, joten ne eivät syö paljon tilaa. Jos reissusta ei löydy uutta päällepantavaa, niin tuo määrä paitoja riittää hieman yli viikoksi jos muistaa tuulettaa ne käytön jälkeen. Sukat ja alusvaatteet piiloutuvat yläkannen pikku pussukoihin. Muuta matkalle tärkeää on tietenkin USA-adapteri sekä suoristusrauta. Omassa (liian) pienessä laukussani jäi vielä tilaa yläkannen taakse, missä on hieman pienempi tyhjä tila kuin tuo kuvassa näkyvä.

Matkalle lähtevä kosmetiikka on pyritty karsimaan mahdollisimman minimiin. Mutta naiset tarvii mukaan omat härpäkkeensä. Matkakokoiset shampoo ja hoitoaine (150ml/puteli), pieni piilolinssineste, pieni hajuvesi, minihammastahna, käsirasva ja puhdistusliinat eivät loppujen lopuksi vie kovin paljon tilaa.

Miehen matkalaukussa tilanne näyttää sen sijaan paljon paremmalta. Laukku on tosin huomattavasti isompi kuin omani. Hän on pakannut mukaan paljon enemmän paitoja, ottanut ystävällisesti laukkuunsa mun lukuiset villasukat (pullotuliaisten pakkaamiseen todella kätevät!) ja silti laukussa on yli puolet vielä tilaa. Tiedän kenen laukkuun laitan takaisin tullessa mun ostokset...


Rahat on vaihdettu ja bussilippu lentokentälle ostettu, ihan kohta valmis lähtöön siis! Pari työvuoroa vielä pitäisi ensin saada pulkkaan.


3 kommenttia:

  1. Teillä on ihan sama jako laukkujen suhteen kuin meilläkin: miehellä oli iso laukku, joka ei ollut edes puoliksikaan täynnä mennessä, mutta takaisin tullessa täynnä kummankin ostoksia. Oma laukkuni oli pieni trolley, johon laitoimme paluumatkalla ruokaostoksia ja muita nestejuttuja (shampoita jne), ettei mikään likaisi uusia vaatteita isommassa laukussa, jos sattuisi joku katastrofi.

    Ihanaa reissua, ihana Nyki odottaa!!! :)

    VastaaPoista
  2. Miten ihmiset pärjää noin vähällä :O mulle iskee paniikki :D

    VastaaPoista