lauantai 29. maaliskuuta 2014

Manhattan Skyline

Kun ajattelet New Yorkia ja etenkin Manhattania, mikä on ensimmäinen kuva mikä välähtää mielessäsi? Aika varmasti joku tällainen, ja usein vielä Brooklyn Bridge etualalla.

kuva täältä

Näkymä veden yli Manhattanille onkin varmasti jokaisen turistin kohdelistalla kaupungissa vieraillessaan. Kysymys kuuluukin, mistä päin saa otettua parhaat kuvat? Pikaisella googlettelulla suosikiksi selvisi hyvin pian Brooklynin puolella sijaitseva Brooklyn Bridge Park ja sen rantapromenadi, jonka sijainti heti Brooklynin sillan vieressä onkin kätevä yhdistää kävelyyn kyseisellä sillalla. Viime reissulla itsekin kävin nappaisemassa kuvat Manhattanin pilvenpiirtäjistä Brooklynin promenadilta. Suokaa anteeksi kuvan huono laatu, tuolloin en vielä ollut perehtynyt kameroiden ihmeelliseen maailmaan.Toinen hyvä vaihtoehto on Empire-Fulton Ferry State Park, joka jää Brooklyn Bridgen ja Manhattan Bridgen väliin, näin ollen tarjoten mahdollisuudet kuvata molempiin suuntiin niin, että kuvassa näkyy myös silta. Rannan tuntumassa on kivat kiviportaat ja kivinen ranta. 

kuva täältäEi kannata myöskään unohtaa Staten Island Ferrya, joka on siis ilmainen lautta joka liikennöi Manhattanin ja Staten Islandin väliä aamusta iltamyöhään. Lautalta on erinomaiset näkymät Manhattanin eteläkärkeen, sekä bonuksena myös Lady Libertylle.1 kommentti:

  1. Hyvä kuvahan tuo on! :) ja seuraavalla kerralla vielä parempia.

    VastaaPoista