keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Chelsea Market


New Yorkin Chelseassa, West Sidella sijaitseva Chelsea Market on jokaisen ruokafanaatikon must see (tai oikeastaan must taste) kohde. Kahden korttelin kokoinen, entinen keksitehdas kätkee sisälleen useita kahviloita, ravintoloita, pop-up kojuja sekä ruokatuotteisiin liittyviä myymälöitä. Täältä jokainen varmasti löytää jotain mieleistä syötävää, eikä kukaan lähde nälkäisenä pois. 

kuva täältä
 
kuva täältä

kuva täältä

Chelsea Marketin katsastamiseen kannattaa yhdistää kävely High Linella, joka kulkee samaisen rakennuksen lävitse. High Line on noin yhden mailin pituinen, puistoksi muokattu vanha junarata katutason yläpuolella. Varsinaiseksi nähtävyydeksi sen tekee kontrasti vihreän kasvillisuuden ja urbaanin ympäristön välillä, mutta katutason yläpuolella se tarjoaa hieman erilaisen vinkkelin alapuolella kuhisevaan kaupunkiin.


kuva täältä

High Linelle pääsee nousemaan yhdeksästä eri kohtaa, ja se on jaettu kolmeen eri osaan sen kulkiessa kolmen eri kaupunginosan läpi: Meatpacking District, West Chelsea ja Hell's Kitchen. Kannattaa käydä tällä sivustolla suunnittelemassa etukäteen, mitkä puiston osat haluaa nähdä mikäli mailin pituinen kävely ei innosta.

2 kommenttia:

  1. Jippi jai jeij, täällä aion käydä. En ole aiemmin ollut, mutta nyt tästä on kirjoittanut KAIKKI ja pakko mennä. Eniten odotan ruokajuttuja ja kaikkia luomu/eko/hippijuttuja Chelsea marketissa ;) Oletko itse ollut täällä aiemmin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole käynyt aiemmin, vaan siellä asuva ystäväni kertoi että aikoo viedä meidät tuonne, koska ollaan molemmat tällaisia herkkuperseitä. High Linesta olin kyllä kuullut paljon, mutta sielläkään en ole aiemmin käynyt. Tällä reissulla on taas paljon "ekoja juttuja" mullekin, ja niinhän sen vielä tokalla reissulla täytyy ollakin :D Kuinkahan monta kertaa täytyy käydä ennenkun voi sanoa nähneensä ja tehneensä melkein kaiken? :D

      Poista