sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Lentoliput, check!

Viimeiset kolme kuukautta olen tiiviisti seurannut lentojen hintoja ja lentotarjouksia. Finnairin ilmoittaessa tammikuun lähtöhinnat- kampanjasta, olin jo varma että tässä se nyt tulee. Nimittäin tarjous jonka myötä raaskisin ostaa Hki-NYC-Hki lennot. Jouduin kuitenkin pettymään, sillä "kevään ja kesän lentotarjouksiksi" mainostettujen lentojen viimeinen New Yorkin matkustuspäivä oli jo helmikuun lopulla! Mun mielestäni helmikuu ei ole vielä edes kevätkuukausi...

kuva täältä

Seuraavaksi kävin katsastamassa jälleen Ebookersin sivut. Edellisestä kerrasta oli ehkä kolmisen viikkoa aikaa, ja lentojen hinnat (Finnair) oli tippunut 680e - 570e!
Finnairin OneWorld-yhteistyön vuoksi meidän lentoliput irtosi vieläkin halvemmalla. American Airlinesilta ostettu meno-, ja Iberialta ostettu paluulippu Finnairin operoimaan koneeseen maksoi 498e/ hlö. Kysyin vielä Finnairilta miten tämä yhteistyö nyt oikein toimii, check-innaanko meidät AA:n tiskillä vai Finnairilla, kumman yhtiön sivuilta varaan istumapaikat, kumman lentoyhtiön USA:n matkustusdokumentit täytän ja mitkä on matkalaukkurajoitukset jne. Vastaukseksi sain, että vaikka liput on ostettu toiselta lentoyhtiöltä, niin kaikki hoituu Finnairin kautta kun on Finnairin kone jolla lennetään.
Kaikki siis järjestyi paremmin kuin hyvin!


Lentojen hintoja kannattaa siis todellakin kytätä ja vertailla. Jostain luin artikkelin siitä, että useiden eri lentoyhtiöiden lentoja oli vertailtu ja huomattu samanlainen hintatrendi - lentojen hinnat olivat järjestään halvimmillaan noin 60vrk ennen matkustusajankohtaa. Itse en uskaltanut ihan niin viime tinkaan jättää, mutta en usko että hinta olisi enää tuosta n.500e:sta tippunut.


2 kommenttia:

  1. Mun kaverit on alkanut jo epäilemään, että työskentelen salaa American Airlinesin leivissä, kun jaksan hehkuttaa yhtiötä aina joka käänteessä :D Häämatkan lennot otettiin AA:lta samoin kuin tuleva länsirannikon reissu. Kuvitelmissa oli, että Jenkkeihin lentäminen (miinus Nyc) olisi ihan älyttömän kallista, mutta tuleva Hel-L.A ja Las Vegas-Hel setti maksoi 740e. Toki ajoissahan me ostettiin liput, mutta taas tuli todettua, että AA rulaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootteko lentänyt ihan AA:n koneella vai käyttänyt hyväksi AA-Finski yhteistyötä? Millainen lentokokemus on AA:lla, noin palvelun ja penkkien suhteen? :)

      Poista