torstai 3. lokakuuta 2013

Maaseutumatkailua

Kesken reissun päätettiin vuokrata päiväksi pyörät alle, jotta pääsisimme kätevämmin tutustumaan saaren kauempiinkin osiin. Santorinilla autonvuokrausfirmoja on enemmän kuin tarpeeksi, mutta matkaopas varoitteli, että jos asioi näiden pienten, ei-kansainvälisten vuokrausfirmojen kanssa, tulee ennen vuokrausta kysellä tarkkaan mitä vakuutus korvaa ja mikä on omavastuu. Erityisesti omavastuu-osuus saattoi kuulemma olla joillakin firmoilla hyvin korkea.

Ajaminen Santorinilla ei ollut erityisen vaikeaa. Samat liikennesäännöt pätee kuin Suomessakin. Ajokulttuuri sen sijaan ei voisi olla erilaisempi! Paikalliset ajelee kapeita teitä hurjaa vauhtia, ilman turvavöitä. Teiden varsilla olikin melko tiuhaan kolareissa kuolleille sukulaisille omistettuja alttareita valokuvineen kaikkineen. Ja ei, niitä emme pysähtyneet valokuvaamaan. Sen sijaan näitä pinkkejä mitäliekukkia löytyi yhdestä sun toisesta valokuvasta. Ilmeisesti pinkit kukat ovat hyvän valokuvan kriteeri.
Hyppäsimme auton rattiin heti aamusta, ja lähdimme pienellä kotterollamme kapuamaan serpentiinitietä Santorinin korkeimman vuoren, Profitis Iliaksen, rinteitä kohti huipulla odottavia näkymiä (ja luostaria). Paikoittain kapea, jyrkkä tie aiheutti sydämentykytystä varovaiselle kuskille. Asiaa ei auttanut se, että kottero ei meinannut nousta vuorenrinnettä kuin ykkönen silmässä. Maisemat olivat kyllä palkitsevat!Joko mainitsin että Santorinilla on kirkkoja joka kulmalla? Santoriniwebin mukaan 72:n neliökilometrin kokoisella saarella on yli 550 kirkkoa. "Bongaa kirkko"-leikistä tulikin mieluinen viihdyke bussimatkojen aikana. Pakko oli pari kirkkoa pysähtyä ikuistamaan roadtripin aikana. Sivistyksen vuoksi, you know.

Vuorelta suuntasimme Pyrgoksen kautta (kiva kylä, turistit älkööt kävelkö keskellä tietä) kohti saaren eteläkärkeä, Akrotiria ja punaista rantaa. Ihan saaren kärjestä löysimmekin söpön majakan ja mielettömät näkymät.
Punainen ranta oli kuulemma kallionsortuman vuoksi suljettu, joten löysimme itsemme lekottelemasta Perissan mustahiekkaiselta rannalta. Ranta oli muuten kovin samanlainen kuin Kamarin ranta, mutta hieman hellempi uimarin jalanpohjille.

Auringon ja hyvän ruoan jälkeen tankin kautta hotellille. Ja ah, koska Suomeenkin tulee ilmainen tankkauspalvelu?!  Ylettömän luksusta rullata ikkuna auki, sanoa summa, ojentaa seteli ja ajaa pois.


2 kommenttia:

  1. Aah näitä sun Santorini postauksia! Mäkin haluun reissuun! Kreikkaan! Lämpimään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa seurata tarjouksia, tämä matka oli nimittäin yllättävän halpa ;)

      Poista