keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Pääkaupungin kuhinaa

Heti ensimmäisenä päivänä hypättiin Kamarista Firaan menevään bussiin. Bussiaikataulujen kerrottiin olevan vähintäänkin viitteelliset, ja tyypilliseen kreikkalaiseen mentaliteettin tulevat sitten kun tulevat. Busseja Kamarista Firaan kulki 2-3 kertaa tunnissa, joten kovin pitkään emme kertaakaan joutuneet odottelemaan vaikka suuntasimme pysäkille omaan tahtiimme. Bussit kulkevat melkein poikkeuksetta paikasta X - Firaan, joten esimerkiksi Kamarista Oiaan mentäessä täytyy mennä ensin bussilla Firaan, ja vaihtaa siellä Oian bussiin. Pääsääntöisesti yksi bussimatka maksoi 1,6 euroa.

Firan keskusta on toki isompi kuin Kamarin, mutta turistilaumoja seuraamalla pääsimme bussiasemalta heti Firan kapeille kauppakujille. Kauppoja on melko reilu valikoima, niitä muitakin kuin pelkkiä matkamuistokrääsämyymälöitä.Kun suuntaa askeleensa koko ajan ylöspäin, päätyy lopulta huipulla olevalle köysirata-asemalle, jonka kyydistä voi ihailla Firaa ja maisemia ilmasta käsin. Vaihtoehtoisesti satamaan voi laskeutua pitkiä portaita jalkaisin tai aasinkyydillä. Kuumana päivänä aasien tuotoksien haju voi olla pökerryttävä, jonka huomasimme vaikka emme menneet läheltäkään kyseisiä portaita.


Alhaalla Firan satamassa kannattaa käydä lounastamassa paikallisessa tavernassa ja nauttia sataman verkkaisesta veneliikenteestä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti