maanantai 10. kesäkuuta 2013

Staré Mesto

Staré Mesto, eli vanhakaupunki, on jokaiselle Prahan turistille tuttu. Vanhan kaupungin vanhat, koristeelliset rakennukset ovat näkemisen arvoiset. Vanhassa kaupungissa sijaitsee myös eräs Prahan tunnetuin nähtävyys, astronominen kello. Tarina kertoo, että kellon 1400-luvulla rakentaneen kellosepän silmät puhkottiin, jottei hän voisi tehdä toista yhtä upeaa kelloa. Kostoksi hän hajotti koneen moottoriston niin, ettei sitä saatu korjattua sataan vuoteen.

 Prahan vanhakaupungin kujat on pyhitetty pelkästään jalankulkijoille, josta johtuen vanhankaupungin sydämeen, vilkkaalle aukiolle, on pienehkö kävelymatka. Aukiolla on kellon lisäksi pari näyttävää rakennusta, terasseja, kahviloita, myymälöitä, kesäisin esityksiä sekä turisteille suunnattua aktiviteettia, kuten vossikka-ajeluita.
Erittäin hyvä syy pistäytyä vanhankaupungin aukiolla, on se raatihuoneen kellotorni, jossa astronominen kellokin roikkuu kyljessä. Mutta ei sen kellon takia välttämättä, vaan tornista avautuvien näkymien vuoksi!Klikkaa kuvat suuremmiksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti