lauantai 18. toukokuuta 2013

Palladium ja Prahan linna

Perjantaina suuntasimme heti aamusta ostoksille, sillä ilma oli niin kurja, ettei ajatus vanhassakaupungissa pyörimisestä oikein houkuttanut. Palladium, yli 200:n kaupan ostoskeskus tarjosi meille viihdykettä useaksi tunniksi. (Liikenneyhteydet: Metrolla B tai ratikoilla nro. 5,8,14, pysäkki Námestí Republiky, tai vanhastakaupungista lyhyt kävelymatka.)  

Sään hieman seljettyä suuntasimme kohti Hradcanya, linnakaupunkia, ja Prahan linnaa. Linna sijaitsee varsin korkealla kukkulalla, ja metrolla A pääsee sen juurelle (pysäkki Malostranská), josta kannattaa jatkaa matkaa ratikalla nro 22 Pratský hrad -pysäkille, ellei halua kävellä varsin raskasta kiemurtelevaa ylämäkeä. Kukkulan laelta löytyy myös kuninkaallinen puutarha.  

Prahan linna-alue on yllättävän iso. Siinä on useampia linnapihoja, joiden kaikkien kiertelyyn ei meidän mielenkiinto sateessa riittänyt. Linna-alueelle myydään ainakin neljää erihintaista pakettia, joihin kuuluu erinäisiä kohteita. Turistin ei kannata hämääntyä, sillä linna-aluetta pääsee kiertämään päällisin puolin ihan ilmaiseksikin. Perusteelliselle historianharrastajalle kierros oppaan kanssa on kuitenkin rahan arvoinen. Me kuitenkin kiersimme aluetta ihan vain vapaamatkustajina. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti