tiistai 18. joulukuuta 2012

I´m not Dead

Jos tämänkin blogin herättelisi talvihorroksestaan, sillä uutta matkaa on jälleen aloitettu suunnittelemaan. Yleensä matkan suunnitteleminen on ollut helppoa, nopeaa ja kivutonta. Tarkoitan siis sitä, että jostain saa inspiraation kohteesta, vähän klikkailua netistä ja lennot sekä hotellivaihtoehdot on valittuna. Tämä prosessi ei ole mennyt lähimainkaan kuten aiemmat.

Olen lähdössä matkalle tällä kertaa vain äitini kanssa, mikä aiheuttaa paljon lisävaivaa. Kohteeseen pitäisi päästä suoralla lennolla, sen pitäisi olla kohtuullisen lentomatkan päässä eli Euroopassa, matkan kesto tulisi olla vain muutama päivä, kohteessa tulee olla paljon kulttuurillista nähtävää mutta edulliset hinnat, ja koko homma (lennot+hotelli) pitäisi saada n.500e /hlö. Onko tämä edes mahdollista?

Olen jo pitkään haaveillut Dubrovnikista, ja se olikin luonnollinen prosessin aloituskohde. Yllätyksekseni Dubrovnikiin ei pääsekään enää Helsingistä suoralla lennolla, joten jouduin hylkäämään vaihtoehdon. Harkitsin myös suoraa lentoa Hki-Split, josta olisimme matkustaneet Dubrovnikiin, mutta totesin tämän syövän liikaa aikaa matkasta.Seuraavaksi selvitin kakkosvaihtoehtoani, Maltaa, ja jälleen tämä kaatui samaan asiaan: Ei suoria lentoja Helsingistä. Ehdin katsoa hotellin ja matkan aktiviteetitkin jo valmiiksi, ennenkuin huomasin tarkistaa lentojen lisätiedot. Pahus.Seuraava kohde: Nizza. Ehdin jo luovuttaa kun Ebookersin sivu ilmoitti taas, että kohteeseen ei ole suoria lentoja. Tai jos oli, niin hinnat olivat tähtitieteelliset. Löysin Norwegianin sivulta kuitenkin suorat lennot, mutta tällöin matkan pituudeksi tulee joko pari päivää (matkustuspäivien lisäksi) tai viikko. Kumpikaan näistä ei ole meillä ideaalinen.Kaikki tämä johti siihen, että nyt on neljän yön matka toukokuussa varattuna Prahaan. Suorat lennot, keskitasokas hotelli, matkan hinta juuri alle 500 e/hlö. Ei ehkä mun ykköskohde, mutta äiti oli iloinen kuin mikä. Lähikuukausien postaukset tulevat siis käsittelemään Prahaa :)


Kuvat: Google


8 kommenttia:

 1. Meidän isi ja äiti tykkäs tosi paljon Prahasta. Mäkin voisin lähtee sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin nyt pikkuhiljaa alan innostua, kun alan päästä yli Dubrovnikin ja Maltan pettymyksestä :D

   Poista
 2. Hei hei eiks Norwegian lennä Helsingistä Dubrovnikiin? Ja mielestäni toukokuussa lentää jo :) Dubrovnik on ihana, vaikka mun kokemus perustuu kyllä vain yhteen päivään. Vanha kaupunki on viehättävä, tosin elokuussa ihan täyteen ammuttu (toukokuu on varmasti paaaljon väljempää) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin vielä tarkistamassa sieltä sivuilta, mutta en löytänyt Dubrovnikia sieltä suorien lentojen valikosta :( Uskoisin, että jos se olisi keväällä tulossa vaihtoehdoksi niin olisi siellä näkyvillä jo.

   Poista
  2. KÄÄK! Oli se siellä sittenkin, mutta jostain syystä eri valikossa (typerää!). Mutta mun helpotuksekseni ei oltaisi silti voitu sinne mennä, sillä lentoja näyttää olevan toukokuussa vaan kerran viikossa, mikä on meille liian pitkä aika. Olisi kyllä harmittanut valtavasti mikäli se matka sinne olisikin ollut mahdollinen ja Praha jo varattuna. Mutta kiitos Heidi vinkistä, ehkäpä sitten syksyllä :D

   Poista
  3. Katselin jo, että onhan sieltä paluulentoja muutama viikossa, mutta nepäs ei olekaan suoria... No mutta, kyllähän sinne muutenkin kannattaa viikoksi mennä ;) Enkä muuten edes huomannut, että olitte jo varanneet lennot Prahaan, huono lukemisen ymmärtäminen ilmeisesti :D

   Poista
  4. :) Kyllä me vielä sinne Dubrovnikiin lähitulevaisuudessa päädytään. Oikein hyvää jenkkilän reissua teille, innolla odotan päivityksiä kunhan kotiudutte!

   Poista
  5. Kiitos! Kaikki on pakattu ja ihan just starttaa karavaani kohti ensimmäistä etappia (koiran mummolaa ;). Hyvää joulua!

   Poista