sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Päivä, jota odotimme

Tiistaina aloitimme päivämme kihlakuvauksella Leake Streetin graffititunnelissa. Paikka oli juuri sellainen, kuin olimme toivoneet ja kuvitelleetkin. Paikassa kävi vilkas läpikulkuliikenne, sekä jokunen turistikin oli sinne tiensä löytänyt, joten paikka on ainakin päiväsaikaan turvallinen. Sen löytäminen ei ainakaan toisesta suunnasta ollut ihan läpihuutojuttu, joten suunnistimme kartta kädessä perusturistin tapaan.Kuvauksen jälkeen ylitimme Thamesin Westminsterin siltaa pitkin bongaten seuraavat turistirysät:

Sen kummemmin emme jääneet niitä ihailemaan, joimme take away kahvit puistossa ja jatkoimme matkaa. Valokuvaajamme vinkistä piipahdimme St. Jamesin puistossa, jossa oli kiva lampi, jonka ylitse kulki silta. Sillalta oli hyvät näkymät sekä Bukinghamin palatsille että Horse Guard Paradelle. Puiston suurinta antia taisi olla kuitenkin sen lukuisat asukit: pelikaanit, joutsenet, hanhet ja ankat. Ja äärimmäisen kesyt oravat.


Iltapäivästä kävimme matkan ainoassa turistirysässä, London Dungeonissa. Tämä oli täysin Riston idea. Kunnes hänelle selvisi, ettei kyseessä ole mikään oikea, vanha vankila. Risto oli sekoittanut Towerin ja London Dungeonin keskenään! Meillä oli liput kuitenkin jo maksettuna, joten kävimme silti katsastamassa paikan. Lyhyen Lontoon karun historian ja parin huvipuistotyylisen laitteen lisäksi paikalla ei ollut kovinkaan paljon tarjottavaa kalliita sisäänpääsylippuja vastaan. Kävelimme Thamesin etelärantaa pitkin Tower Bridgelle, jonka ylitimme juuri sateen alkaessa. Meillä ei tietenkään ollut sateenvarjoja mukana, olihan päivä alkanut niin hienosti, joten emme viitsineet jäädä kuvailemaan Towerille kuten aiemmin oli tarkoitus. Bongasin kuitenkin vaakunastakin tutun, City of Londonia (lue aiempi juttu täältä) vartioivan lohikäärmeen, joten pitihän siitä pysähtyä nappaamaan kuva. Hauskaa oli muutenkin bongailla City of Londonin vaakunaa Cityn kaupunginosassa mitä mielikuvituksellisimmista paikoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti