lauantai 6. lokakuuta 2012

London, Day 1

Palailtiin tänään pitkän reissuvuorokauden päätteeksi kotiin. Loma oli niin tervetullutta, vaikka Riston mielestä kymmenen tunnin kävely päivässä tuskin on lomaa. Muutaman päivän pikavisiitin aikana keskityimme ostoksiin, paikallisen katuelämän ihailuun sekä ruokaan. Jälkimmäinen tavoitteemme -syödä vain hyvää ruokaa- ei tosin mennytkään aivan putkeen. Mutta kaikki aikanaan, aloitetaan ensimmäisestä päivästä.

Menomatka sujui hyvin kivuttomasti. Lentokentälle-koneeseen-bussilla Lontooseen-metrolla hotellille sujui ilman sähläystä. Hotellimme Kingsland Hotel sijaitsi Kingsburyssa, Lontoon keskustasta pohjoiseen. Vaikka hotellilta oli keskustaan ajallisesti matkaa (n.20-30min), emme missään vaiheessa kokeneet sitä ongelmana, sillä metrolla pääsi kätevästi ihan lähelle hotellia.
Alkuperäiset laskeskelmat siitä, kuinka kauan meillä kestää viedä tavarat hotellille jne piti hyvin paikkaansa.


Noin klo 18 paikallista aikaa olimme jo takaisin Lontoon keskustassa. Nousimme metrosta Covent Gardenissa, jossa kiertelimme etsien sopivaa pubia päivällistä varten. Kaikki löytämämme paikat olivat kuitenkin täpötäynnä, sillä työssäkäyvät olivat massoittain after work drinkseillä. Covent Gardenin alueella oli valtavasti ihmisiä viettämässä alkuiltaa, ja kauppa-alueella kävi kova hyörinä. Suuntasimme lähistöllä sijaitsevaan nörttien unelmakauppaan, Forbidden Planetiin, jonka Risto oli valinnut netistä etukäteen.


Tämän jälkeen kävelimme Sohon katuja kohti Piccadilly Circusta, ja matkan varrelta löytyi vaikka mitä kivaa (turisti-ansa!) Erityisesti Leicester Squaren alueella oli paljon turisteille suunnattua, kuten esimerkiksi M&M store. Kartalla metropysäkkien välit näyttävät todella lyhyiltä, mutta kävellen siinä menee yllättävän paljon aikaa. Meillä oli tosin turistivaihde päällä, joten hitaus saattoi johtua ihan siitäkin :D


Hyppäsimme metroon ja jäimme pois Oxford Streetilla. Kiersimme nopeasti läpi parit must-see vaatekaupat, kunnes saavuimme Marble Archin läheiselle Primarkille. Se ei ollutkaan ihan niin nopea visiitti. Hinnat olivat meidän budjetille erinomaiset, joten mukaan lähti monenmoista perusvaatetta. Melkein tekisi mieleni sanoa että miesten valikoima oli parempi kuin naisten, ainakin arkivaatteissa. Kaiken kiertelyn ja kengänpohjien kulutuksen jälkeen olimme valmiita palaamaan hotellille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti