keskiviikko 5. syyskuuta 2012

The Tube

Lontoon metro, paikallisittain "the tube" kattaa laajudeltaan koko ydin-Lontoon sekä vielä hieman kauemmaskin 420 kilometrin ja 270 pysäkin voimin. Vanhimmat osat ovat todellakin maailman vanhimpia (1863) ja ovat edelleen käyttökuntoisia. Lontoon Olympialaisten kunniaksi yli 70:llä metroasemalla on nyt myös ilmainen internet-yhteys. Värikoodattuja metrolinjoja on yksitoista, metrokartan löydät täältä.
Maksutapoja on useita erilaisia. Maksettaessa käteisellä liikkuminen tulee kaikista kalliimmaksi, eli kannattaa ottaa joko Oystercard tai travelcard. Oystercardille ladataan rahaa, ja sitä veloitetaan matka kerrallaan. Siinä on kuitenkin päivittäinen maksukatto, joka on saman verran kuin travelcard. Travelcardilla saa liikkua kiinteällä hinnalla metroilla ja busseilla niin paljon kuin haluat. Oystercard on kätevä silloin, jos jonain päivänä julkisia tulee käytettyä vähemmän.
Oystercard (pelkkä kortti) maksaa 5 puntaa, jonka saa takaisin kun palauttaa kortin. Kortti on kuitenkin uudelleenladattava, ja jos siellä on rahaa (ei travelcard) se säilyy siellä odottamassa seuraavaa matkaa. Oystercardien haltijoille tarjotaan myös alennuksia esimerkiksi nähtävyyksistä. Vaihtuvan listan löytää täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti