lauantai 1. syyskuuta 2012

London Eats


Toinen asia shoppailun lisäksi mitä odotamme innolla, on paikallinen ruokakulttuuri. Lontoo on tunnettu etnisyydestään, sillä vain 60% Lontoon asukkaista ovat "brittivalkoisia" (Wikipedia). Etnisen ruoan lisäksi haluamme myös tutustua brittiläiseen ruokakulttuuriin, joten ainakin englantilainen aamiainen sekä fish & chips ovat meidän listalla. Parhaiden fish & chipsien titteli on kovin kiistelty, mutta monet paikalliset ovat sitä mieltä, että pubit tarjoavat aidoimman, rasvaisimman kokemuksen. The Mayflower (117 Rotherhithe Street) ja The Grenadier (18 Wilton Row) ovat ainakin mainostamisen arvoisia.Gaby's Deli (30 Charing Cross Road) on pieni mutta monipuolinen välimerellinen/kosher-ravintola, jonka edulliset salaatit ovat erityisen suosittuja. Ruoan voi ottaa myös mukaan ja nauttia Trafalgar squaren kuhinasta. Italian Coffee Company "ICCO" (46 Goodge Street) saattaa valmistaa Lontoon parhaat ohutpohjaiset pizzat. Sofia muistelee käyneensä tuolla jo edellisellä kerralla, ja on innokas menemään uudelleenkin.

Beigel Bake on 24/7 on järjettömän halpa ja hyvä baagelikauppa Brick Lanella (159 Brick Lane), saa sieltä myös muita leipomotuotteita. Starbuckseja ei Lontoosta löydy ihan samaan malliin kuin rapakon takaa, mutta Trocadero centeristä sekä Covent Gardenista (10 Russell Street ) ainakin löytyy yksi. Hard Rock Cafe London (150 Old Park Lane) on varmasti myöskin käymisen arvoinen paikka, mitä tulee sen kokoelmiin.

Edit: Täytyi vielä tulla lisäämään arvosteluissa hehkutettu Robin Hood Zorro, meksikolainen ravintola meidän hotellin lähellä. Annokset ovat sopivasti hinnoiteltu, ja palvelu erinomaista. 218 King Street, Hammersmith.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti