torstai 19. heinäkuuta 2012

Best of

Anteeksi blogihiljaisuudesta, jota moni on kesälomansa aikana viettänyt. Minä tosin olen ollut koko kesän töissä, eli eipä sekään käy tekosyystä. Meille kävi blogin kanssa vähän niinkuin macholle baarissa. Alkuinnostus oli hirmuinen, mutta sen jälkeen homma hyytyikin niinkuin liivate.

Aloin nyt kuitenkin yön hiljaisina työtunteina miettimään, mikä New Yorkissa on parasta. Tiedättehän, parhaat ravintolat, parhaat ostospaikat jne. Pienen googlailun jälkeen totesin, että aihe on varsin hyvin tiivistettynä muun muassa täällä ja täällä. Mitäpä sitä turhaan sitten kopioimaan? Suosittelen myös New Yorkin virallista opas-nettisivua , josta on helppo selvittää mitä kaupungissa tapahtuu juuri nyt.
Viime kertani New Yorkissa oli tyypillinen ensikertalaisen käynti: kaikki mahdolliset nähtävyydet mitä ehtiä saattoi, ja kivat kaupat ja edulliset ravintolat jotka sattuivat matkan varrelle. Itselläni siis ei ole kovinkaan monia suositeltavia paikkoja, toisin kuin jo useamman kerran kaupungissa matkanneella. Neuvoni NYC-neitsyille onkin, että tehkää mahdollisimman perusteellinen selvitystyö ennen matkalle lähtöä. Näin kaupungista saa mahdollisimman paljon hyvää irti lyhyenkin käynnin aikana. Älkää kuitenkaan unohtako spontaaniutta, joka monesti johdattaa odottamattomien asioiden äärelle. Päiväsuunnitelma selkeyttää kaupungin tutkimista, mutta älkää tehkö siitä minuutintarkkaa. Pysähtykää ja katselkaa paikallisten elämää.2 kommenttia:

 1. Terve. Mieleesikään ei varmaan ole tullut, että tätä lukee henkilö, joka ei osaa englantia. Olen lähdössä syyskuussa poikani ja miniäni kanssa New Yorkiin ja etsin tietoja mukavista paikoista, joita haluan nähdä. Kirjoitit, että katso täältä, mitä sitä turhaan kopioimaan. Katsoin, mutta en tietenkään ymmärtänyt.

  VastaaPoista
 2. Hei! Kiitos palautteestasi, otamme sen varmasti tulevissa postauksissa huomioon.
  Syy, miksi en lähde listaamaan kovin yksityiskohtaisesti esimerkiksi ravintoloita on se, että New Yorkissa kuten monissa muissakin suurkaupungeissa ravintolat syntyvät ja kuolevat hyvin nopeasti. Minusta olisi inhottavaa neuvoa ihmisiä ravintolaan, jota ei olekaan enää olemassa. Siksi edelleen suosittelen paikallisia nettisivustoja, sillä niistä saa kaikista ajantasaisimman tiedon. Ehkä voisitte katsoa matkakumppanien kanssa vaihtoehtoja läpi?

  Aikaisemmista teksteistä saa toki vinkkejä siitä, missä toiseen kertaan kaupungissa vieraileva haluaa käydä uudestaan, eli taatusti näkemisen arvoisia paikkoja. Suosittelen sinulle lukemistoksi myös seuraavat blogit, jotka ovat erikoistuneen nimenomaa Nykistä bloggailuun:

  http://newyorkvinkit.blogspot.fi/

  http://mun-new-york.info/index.php?limitstart=0

  Yksityiskohtaisempaa suunnittelua varten suosittelen Näe ja Koe- sarjan New York opasta, jota saa kaikista hyvinvarustetuista kirjakaupoista.
  Mukavaa reissua teille! :)

  VastaaPoista