tiistai 22. toukokuuta 2012

Parks in NYC

Näin kesän kynnyksellä on hyvä hetki puhua puistoista. Nykin kuuluisin puisto, Central Park, tuskin esittelyä kaipaa. Puistossa riittää nähtävää vaikka koko päiväksi nurmialueineen, kävelyteineen ja useine lampineen. On siellä myös restauroitu 1800-luvun linna, Belvedere Castle.

Union Square Park on pienehkö, mutta kovin vilkas puisto siellä pidettävän Union Square Greenmarketin vuoksi. Torilla myydään hedelmiä, vihanneksia ja muita tuotteita ainakin neljänä päivänä viikossa.
Madison Square Park sijaitsee kuuluisan Flatiron Buildingin kupeessa. Mainittavaksi puiston tekee se, että siellä sijaitsee Shake Shack, josta joku joskus mainitsi saaneensa "parasta hampparia ikinä!" :D
High Line Park lienee kaupungin erikoisin puisto, siitä syystä että se on "rakennettu" vanhan rautatiesillan päälle. Noin kahden kilometrin mittainen puistokatu on harvinainen erikoisuus, jollaista ei ihan joka kaupungista löydy. Varsinaisen hieno ei puisto näytä kuvien perusteella olevan, mutta tarjoaa paikoittain varsin erikoisia näkökulmia yhdeksän metriä alapuolellaan kuhisevaan elämään.3 kommenttia:

  1. Hehe, kyllä, Madison Square Parkiin tai sen liepeille eksyttäessä kannattaa ehdottomasti piipahtaa paikallisella grillillä ;)

    VastaaPoista
  2. Harmittaa niin kamalasti, että miksi en tiennyt tästä jo edellisellä reissulla. Ja luulin tehneeni niin perinpohjaista tutkimustyötä :D

    VastaaPoista
  3. Älä mitään, myös meiltä jäi vaikka ja mitä kokematta ja näkemättä. Vaikka mekin muka tutkittiin kaikki oikein tarkkaan :) Onneksi on hyvä syy tehdä toinen tai kolmaskin reissu!

    VastaaPoista