perjantai 4. toukokuuta 2012

Housesitting

Blogin saralla on ollut hiljaiseloa, kun molemmat meistä tekee työharjoittelua ja opinnäytetyötä kovalla tahdilla. Matkakuume on siitä huolimatta aina läsnä. Harmittaa todella paljon, että töiden ja koulun vuoksi seuraava otollinen matkustusaika on vasta ensi keväänä. Meillä matkakuumeisilla olisi niin monta paikkaa, missä haluaisimme käydä, että on vaikea päättää mistä aloittaa. Olisi ihanaa joskus vaan lähteä useammaksi kuukaudeksi reissuun ja kiertää paljon eri paikkoja. Kallista, ajattelette? Ei välttämättä.

Eräs Kanadalainen pariskunta on ollut reissun päällä vuodesta 2009, ja tuona aikana maksaneet asumisestaan vain noin kuukauden verran. He vinkkasivat erilaisista Housesitting-sivustoista, joiden avulla kodinomistajat ja -etsijät löytävät toisensa. Kodinomistajat siis etsivät jotakuta asumaan heidän talossaan, ja mahdollisesti huolehtimaan lemmikeistä/kasveista/postista sillä välin kun ovat itse poissa. Ilmaiseksi. Taloja ja asuntoja on maailmanlaajuisesti, eniten kuitenkin Euroopassa ja Jenkeissä. Tämä Kanadalainen pariskunta on ollut "talonmieshommissa" mm. New Yorkissa, Hondurasissa, Lontoossa, sekä Irlannissa 900-luvulla rakennetussa kartanossa.
Jos kiinnostuitte Housesittingistä, tässä linkki Hecktic Travelsin erinomaisiin ohjeisiin: http://www.hecktictravels.com/category/house-sitting-2

Miltä kuulostaisi esimerkiksi 3mh+3kh Hawaijilla, jossa on oma private beach access, ainoana velvollisuutena siistiä uima-allas kerran viikossa? Mulle kelpaisi. Pahuksen koulu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti