tiistai 3. huhtikuuta 2012

Tunnustus

Hääbloggaaja Salla laittoi One Lovely Blog Awardin eteenpäin seuraavilla ohjeilla:

- Kerro linkin kera blogissasi, kuka lahjoitti sinulle tämän awardin.
- Kirjoita seitsemän random- faktaa itsestäsi.
- Lahjoita tämä sama award eteenpäin. 


Blogin teemaan liittyen, kohdat liittyvät matkailukokemuksiin.


1. Sofia ei ole ikinä ottanut pakettimatkaa, eikä äkkilähtöä. Pakettimatkalla ei ole tullut käytyä siitä syystä, että matkaa suunnitellessa omatoimimatka on tullut halvemmaksi, ja joissain tapauksissa pakettimatka ei olisi vastannut matkailijan tarpeisiin.

2. Äkkilähdöt ovat jääneet ottamatta Sofian malttamattomuuden takia. En vain yksinkertaisesti pysty jättää matkaa tarkoin suunnittelematta etukäteen, sekä sen varaan mitä sattuisi olemaan tarjolla. Omat aikataulumme ovat olleet myös sen verran tiukkoja, että lomamatkan ajankohta on mietittävä hyvissä ajoin etukäteen.

3. Molemmat meistä ovat suhteellisen nirsoja mitä tulee matkakohteisiin. Sofian ehdottomat no-no:t ovat Turkki, Tunisia, Kypros, Kanariat, Bulgarian kultarannikko, (Egypti). Suhtaudun skeptisesti myös Afrikan, Lähi-idän sekä Aasian matkailuun, riippuen matkakohteesta ja sen ruraalisuudesta.

4. Sofia opiskelee kansainvälisellä koulutuslinjalla, joten olemme hieman leikitelleet ajatuksella ulkomaille töihin lähdöstä. Joskus. Ehkä.

5. Kroatian maaseutumatkalla v.2009 Sofia matkusti bussilla reilusti ohi oman pysäkkinsä. Tämän tajutessa iski pieni paniikki-itkukohtaus. Ensimmäinen liftauskerta osoittautui mukavaksi kokemukseksi iäkkään kroatialaispariskunnan takapenkillä, ilman yhteistä kieltä. Nykyään muistelen tätä jo lämmöllä.

6. Roomassa v.2007 Sofia joutui afrikkalaismiesten feikkikäsilaukkujen uhriksi. En viitsi edes ajatella, kuinka paljon rahaa niihin loppujen lopuksi kului, enkä tainnut koskaan käyttää yhtäkään niiden bling-bling-ominaisuuksien vuoksi (jotka tosin Rooman katukuvassa näyttivät oikein kivalta).

7. Sofia häpeää edelleen myöntää, ettei syönyt pizzoistaan maailmankuulussa Napolissa kertaakaan pizzaa. Jopa hostellin omistaja oli tämän kuultuaan tyrmistynyt.


Annan tunnustuksen eteenpäin omille matkablogi-suosikeilleni:

http://mun-new-york.info/

http://newyorkvinkit.blogspot.com/

http://www.rantapallo.fi/auringonalla/2 kommenttia:

  1. Voi kiitos, teen haasteen pikimmiten (tykkään niistä niin paljon) :)

    Kivan kuuloinen blogi teillä (minulle uusi) ja heti aluksi lempikaupunkini New Yorkin juttuja ja hyviä hotellivinkkejä (sieltä kun on tosiaan hankala löytää hyvää ja kohtuuhintaista). Pitää lukaista enemmänkin! Nim. hyviä lentotarjouksia odotellessa...

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon tunnustuksesta, pitääpäs perehtyä tähän haasteeseen jossain vaiheessa! :)

    VastaaPoista